Sibiu: Gabriela Maria, cea care aranjează marfa pe raftul supermarketului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când observaţi ordinea dintr-un supermarket şi rafturile aranjate frumos şi logic, să ştiţi că în spate este o persoană ca Gabriela Maria. Nu vrea mulţumiri, dar n-ar strica să-i zâmbiţi a apreciere.

Multă lume are o părere când vine vorba de marile magazine, de modul defectuos  în care sunt aranjate raioanele ori preţurile puse greşit sub fiecare categorie de produse. Dar cum se întâmplă de multe ori să fie şi bine, adică totul la locul lui, atunci parcă nimeni nu mai observă. Meseria Gabrielei Maria este legată strict de disciplină şi ordine, curăţenie şi armonie şi ea este una din persoanele care fac ca lucrurile să fie la locul lor pentru toţi cei care vin la cumpărături.

Merge de drag la serviciu
Gabriela Maria îşi petrece ziua de lucru printre sute de consumatori, care-i cer sfaturi, sugestii, ajutor sau îi aduc critici. Stă peste opt ore pe zi printre mii de produse care aşteaptă cuminţi să fie scoase din cutiile din depozit, rânduite pe rafturi şi cumpărate apoi de oameni care să le folosească cu drag. Aude toată ziua radioul care răzbate din difuzoarele supermarketului şi vocea dispecerului cere face anunţuri, solicitări, informări. Şi cunoaşte aleile dintre rafturi la fel de bine precum ştiu taximetriştii străzile unui oraş. Văzută de la cârma unui cărucior de cumpărături, munca ei pare uşoară. Dar dacă oamenii ar avea posibilitatea să schimbe locul cu doamna Gabriela măcar pentru o tură de lucru, ar vedea că meseria ei este oricum numai uşoară nu. Dar Gabriela nu se plânge niciodată şi spune că îi place tot ceea ce face. “Nu-i uşor, dar mie îmi palce absolut totul. Şi să bag marfa la raft, şi să verific etichetele, şi să răspund întrebărilor puse de clienţi care nu reuşesc să găsească un produs sau vor cea mai bună ofertă şi îmi cer să le fac o sugestie. Intru foarte des în contac cu oamenii şi asta este un lucru minunat. Bine, mai sunt şi clienţii răi care orice ai face consideră că nu este bine, critică modul în care este pusă marfa pe raft sau că se mai întâmplă să nu găsească etichetele cu preţuri. Ori cei care se uită la un produs şi apoi îl aruncă la întâmplare pe raft zicând «oricum nu fac nimic ăştia de la raioane». Nu-mi pică bine, dar merg mai departe. Nu trebuie luate în seamă toate răutăţile”, povesteşte Gabriela Maria.

A primit o cerere să fie... bunică
Lucrurile bune sunt infinit mai multe iar cea mai frumoasă amintire a doamnei Gabriela este cu un copilaş de cinci ani care-şi însoţea mama la cumpărături şi i-a făcut o cerere ciudată. “Mama lui m-a întrebat de nişte produse iar el mi-a zis «Nu vreţi să fiţi bunica mea?» M-a impresionat foarte mult dar i-am spus că am deja un nepoţel. Se pare că el m-a plăcut foarte mult”, îşi aminteşte Gabriela Maria. Astfel de momente vin ca o recompensă pentru munca ei şi pentru faptul că ştie să vorbească oamenilor. Este responsabilă de mai multe raioane, de la papetărie până la menaj, dar cel mai mult îi place acesta din urmă. Este de înţeles de ce. Gospodină fiind, nimic nu-i place mai mult decât să lucreze cu obiecte noi, frumoase şi sclipitoare, de sticlă, inox ori porţelan.

Ce-i place
Îi place foarte mult să citească şi are o mare bibliotecă acasă. “Am bibliotecă în casă de când mă ştiu şi mereu am cumpărat cărţi. Şi acum, din când în când, achiziţionez câte o carte. Cel mai mult îmi place să citesc romane de aventură şi de dragoste”, declară Gabriela Maria.
Ce nu-i place
Are teamă de înălţime şi nu poate să călătorească cu avionul. “Mi-e frică să merg cu avionul, sunt eu mai fricoasă. Nu-mi plac avioanele chiar dacă nu am mers niciodată cu unul. În Germania, ori de câte ori am plecat, am mers cu autocarul”, explică Gabriela.

Vă faceţi planuri?
G.M.:
Nu chiar. Dar dacă se iveşte o ocazie de muncă în afară, o să o accept. Ca planuri personale, ne-am propus, eu şi soţul meu, să vizităm toată ţara. Am călătorit prin ţară, dar am văzut doar frânturi. Îmi place marea foarte mult şi staţiunea Băile Felix.
Cum este Gabriela Maria în calitate de client de supermarket?
G.M.:
Niciodată n-am fost un client rău. Acum, de când lucrez aici, mă gândesc cât este de greu că marfa să arate bine şi mereu aranjată pe raft. Oricum, cât faci, cât de mult le aranjezi şi tot sunt oameni cărora li se pare că produsele nu arată bine pe raft.

Profil
Născută:
11 ianuarie 1959, Sibiu
Educaţie: Şcoala Profesională
Ocupaţie: Lucrător comercial
Familie: Căsătorită, are doi copii şi un nepoţel

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite