Gabriel Bebeşelea premiat la Concursul Internaţional de Dirijat "Jeunesses Musicales"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Thalia
Sala Thalia

Tânărul dirijor sibian Gabriel Bebeşelea a câştigat Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales organizat de ELITE ART Club UNESCO, reprezentantul exclusiv în România a Jeunesses Musicales International.

CITIŢI ŞI:

Primul Târg de Crăciun virtual din ţară este la Sibiu

Programul evenimentelor din cadrul Târgului de Crăciun în această săptămână

Prima ediţie a acestui Concurs de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti s-a desfășurat la finele lunii noiembrie 2010 și a vizat introducerea şi promovarea tinerilor dirijori printr-un spectru larg de lucrări orchestrale, evoluând la pupitrul Orchestrei Naționale de Tineret. Concursul s-a adresat tinerilor dirijori născuţi după 1 ianuarie 1975.

„În contextul muzical actual concursurile de dirijat - pe cât de rare, pe atât de necesare – oferă şanse de afirmare pentru tinerii diorijori. A fost un concurs care a adus în prim-plan vârfurile tinerei generaţii de dirijori din România şi care a demonstrat valoarea şcolii de dirijat din ţară. A fost o provocare pentru mine să dirijez Orchestra Naţională de Tineret după maestrul Cristian Mandeal şi comunicarea cu ei a generat muzică de cea mai înaltă calitate” a declarat Gabriel Bebeşelea.

De Revelion la Thalia
Tânărul dirijor sibian se va dirija Concertul Tradiţional de Anul nou de la Sibiu în zilele de 31 decembrie 2010 şi 1 ianuarie 2011 pe scena sălii Thalia, cu începere de la ora 18. Soprana Luiza Fatyol, solista Simona Chiriţă şi tenorul Alexander Voigt din Germania, alături de Sibiu Youth Orchestra vor interpreta compoziţii celebre semnte Borodin, Bernstein, Lehar, Loewe, Marquez, Puccini sau Saint-Saëns.

„Concertul Tradiţional de Anul Nou reprezintă o alternativă selectă pentru marcarea trecerii dintre ani, în spiritul marilor oraşe europene ce sărbătoresc Revelionul cu arii de operă şi fragmente celebre din piese clasice” a declarat Sebastian Gheorghiu, preşedintele UCIMR. Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Librăria Humanitas şi pe eventim.ro.

Preţul unui bilet este de 40 şi 60 lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite