GALERIE FOTO Trabanturile au făcut paradă la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de trabantiști au participat, sâmbătă, la întâlnirea tradițională a posesorilor de astfel de vehicule, întâlnire care a avut loc în parcul Sub Arini din Sibiu.

De departe, vedeta expoziției a fost Trabantul decapotabil, care a venit la Sibiu de la Brașov. Proprietarul lui, Ladislau Safian (46 de ani) este mecanic auto iar Trabantul este al patrulea pe care familia l-a avut de-a lungul anilor.

Mașina este fabricată în 1982, și a luat-o la schimb cu un aparat de sudură. ”E modificat de mine, l-am făcut decapotabil cu toate îmbunătățirile, tot tot complet. În două zile l-am tăiat, l-am sudat, după care a durat mai mult omologatul”, povestește bărbatul, care a investit în mașină aproximativ 2.000 de euro.

Trabantul prinde chiar și 120 la oră, i-a purtat prin Germania, Ungaria, iar proprietarul spune că nu s-ar despărți de el pentru nimic în lume, chiar dacă i s-au oferit și 12.000 de euro pentru mașinuța portocalie.

Trabantul care a tractat un Renault Laguna

Mihai Gușterițan (34 de ani), de profesie inginer constructor și principalul organizator al întâlnirii de la Sibiu, a crescut cu Trabanturi, tatăl său având de-a lungul vieții nu mai puțin de 13.

El este la al cincilea Trabant, actuala mașină fiind cumpărată în urmă cu 5 ani, cu 11 milioane de lei vechi. Pe parcurs, a investit în ea cam 2.000 de euro pentru vopsea, cutie de vitezer, tapițerii, praguri, ”toate mofturile”. 



Cu Trabantul a mers în luna de miere, în Ungaria, a urcat un deal cu spatele, însă cea mai frumoasă amintire este alta.

”Am tractat un Renault Laguna 2 cu 4 persoane înăuntru, între Lugoj și Timișoara, mașină de 2 tone jumate, cu 70 de kilometri la oră și cred că am fost cel mai fotografiat în viața mea.

Am urcat cu spatele deal, în luna de miere cu trabantul în Ungaria, după noi cu cutii de bere ca în filmele americane”, povestește Mihai.

Cu Trabantul sub Turnul Eiffel

Și soții Viorel și Lia Balmez din București sunt extrem de mândri de Trabantul lor. Este al doilea, a fost cumpărat în 2007 cu 800 de lei, și circulă cu el în fiecare zi prin București.

”Zilnic, circulăm cu el în București, este și mașină de familie și de cărat varză”, spune Viorel Balmez.

Mașinuța i-a dus inclusiv la Paris, unde a atras toate privirile.

”La Paris toată lumea a fost în jurul nostru, am fost și pe Champs Elysee, și la Turnul Eiffel, l-am băgat dedesubt și i-am făcut poză”, adaugă Viorel Balmez. 

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite