GALERIE FOTO Tatuatori din toată lumea au făcut senzaţie la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatuaje Sibiu
Tatuaje Sibiu

Convenţia de tatuaje de la Sibiu este cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est şi a adus în faţa publicului peste 50 de artişti tatuatori.

Turişti din toată lumea s-au adunat în week-end la Sibiu, oraş care s-a transformat, timp de trei zile, în capitala mondială a tatuajelor. Peste 50 de artişti din toate colţurile lumii, din Europa până în Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă sau Tahiti, s-au reunit în urbea de pe Cibin la cea de-a patra ediţie a Transilvania Tatoo Expo, cel mai important eveniment de acest gen din Europa de Est.

De la tatuajele tribale la Chuck Norris

De departe unul din standurile cu cei mai mulţi vizitatori a fost cel al tatuatorilor din Noua Zeelandă. Aceştia fac modele tradiţionale maori, la care folosesc şi acum o tehnică veche de sute de ani. Lucrează cu dălţi de os şi beţe de lemn, iar rezultatele sunt spectaculoase.

„Folosim instrumente tradiţionale, şi maşina dar în primul rând instrumentele tradiţionale. Am învăţat pe insulă, de la cei de acolo. Tehnica e diferită, oamenii sunt surprinşi, nu cunosc tatuajele tradiţionale, dar le place când văd ce facem de fapt”, a povestit Matea, un tatuator maori.

Unul din cei mai cunoscuţi tatuatori ajunşi la Sibiu a fost americanul John Montgomery, artist recunoscut în lumea întreagă pentru creaţiile sale.

John spune că, pe lângă modelele clasice, a avut parte mai tot timpul şi de cereri ciudate, dar şi de clienţi de toate vârstele

„Fac de toate, am cereri ciudate tot timpul. De exemplu, am avut solicitări de la oameni care vor  fotografii cu zombie. Iar cei care vin la mine, pentru tatuaje, sunt de toate vârstele, am avut şi clienţi de 85 de ani”, spune Montgomery. 

Cea mai bună reclamă pentru creaţiile artistului american o reprezintă chiar soţia sa, Terri, care are braţele, picioarele şi spatele acoperite de tatuaje, toate creaţii ale soţului său.



Terri spune că îi plac toate tatuajele, însă cel mai drag îi este cel cu chipul actorului american Chuck Norris, făcut pe picior, ea fiind fan al lui „Walker” în adolsecernţă.

„Primul meu tatuaj nici măcar nu-l mai am, l-am scos, l-am făcut acum 7 ani. Cel mai mult îmi place cel cu Chuck Norris, pentru că m-am uitat foarte mult la „Walker, poliţist texan”, când eram adolescentă ”, povesteşte Terri. 

Toboşarul de la Trooper s-a tatuat la Sibiu

Tatuaje Sibiu

Ionuţ Covalciuc, toboşarul formaţiei Trooper, trupă de heavy metal care îi încântă de 17 ani de iubitorii de gen, a fost în acest an unul din clienţii salonului de tatuaje de la Sibiu. Ionuţ, în vârstă de 31 de ani, s-a tatuat pentru prima dată în 1998 iar de data aceasta a ales un tatuator din Belgia şi un model alb negru, de dimensiuni mari, făcut pe piept.

„Desenul acesta înseamnă foarte mult pentru mine, e al treilea tatuaj. Pe o mână, de exemplu, sunt tatuate persoanele care m-au influenţat pe mine”, a povestit Ionuţ.

De la 100 de lei la câteva sute de euro

În România, preţul pentru un tatuaj porneşte de la 100-150 de lei şi poate ajunge până la câteva sute de euro. În Statele Unite ale Americii în schimb tatuatorii îşi taxează clienţii la ora de lucru, preţul unei ore fiind de de aproximativ 15 dolari. Tatuatorii spun că nu pot vorbi de trenduri în domeniu în acest an şi nici nu recomandă clienţilor ceva la modă, ci modele care să îi reprezinte, ţinând cont că vor purta tatuajul toată viaţa. 




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite