GALERIE FOTO Sute de turişti sunt aşteptaţi la Bazna, pentru o porţie de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statiunea Bazna
Statiunea Bazna

La aproximativ 70 de kilometri de Sibiu se află o staţiune balneoclimaterică prea puţin mediatizată în România, dar extrem de căutată de turiştii străini. Turiştii care ajung aici pot îmbina cu succes turismul de sănătate cu cel cultural, la bisericile fortificate din zonă dar şi la Sighişoara, localitate aflată aproximativ 50 de kilometri distanţă.

Sute de turişti îşi iau an de an porţia de sănătate la Bazna, o staţiune balneoclimaterică aflată la aproximativ 70 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu şi la 15 kilometri depărtare de Mediaş, al doilea oraş ca mărime din judeţ.

Apa minerală sărată de la Bazna este renumită pentru proprietăţile sale terapeutice, fiind recomandată în celor care suferă de afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatism, afecţiuni ortopedice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, boli cronice ale aparatului respirator.

„Este apă sărată, care în bazine se încălzeşte. Apa are o concentraţie foarte mare de sare, 300 de grame per litru, iar băile la Bazna se fac doar sub supraveghere medicală”, spune Lucian Scumpu, primarul localităţii.

Alături de băile sărate, turiştii pot face cure cu nămol sapropelic, tratamentele de la Bazna fiind renumite în ţară şi în afara ei.

„Tratamentul de la Bazna este unicat, se face cu factori naturali de cură care se găsesc numai aici”, spune Cornel Posea, consilier al administraţiei publice locale pe probleme de turism.

Turişti din toată lumea fac băi la Bazna

Prea puţin mediatizat în România, locul atrage ca un magnet turiştii străini, mulţumiţi de tratamente şi încântaţi de pitorescul locurilor, de linişte şi de mâncarea pregătită după reţete sută la sută tradiţionale.

„70 la sută sunt străini, pe timp de vară. Românii vin oricum mai târziu, numai de prin iulie-august, străinii vin deja din aprilie-mai până în octombrie, chiar şi iarna. Le place mâncarea tradiţională, le plac peisajele, îi ducem cu căruţa la Boian, le pregătim şi programe folclorice, cu dansatori, le place foarte mult”, explică Ladislau Ciocan, recepţioner în cadrul unei pensiuni din Bazna.



Turiştii care ajung aici pot îmbina cu succes turismul de sănătate cu cel cultural, la bisericile fortificate din zonă dar şi la Sighişoara, localitate aflată aproximativ 50 de kilometri distanţă.

„Turiştii străini vin pentru tratament, dar pe lângă turismul de sănătate vin şi pentru turismul cultural. Avem aici biserica evanghelică, avem nişte căruţe cu care îi plimbăm în satul vecin, la Boian, unde este o biserică veche de 500 de ani, e aproape patrimoniu UNESCO cetatea de la Valea Viilor, este cetatea de la Biertan, care face parte din patrimoniul UNESCO”, adaugă primarul Lucian Scumpu.

La complexul balnear din localitate ajung an de an turişti din ţări precum Olanda, Germania, Canada, America, Israel, Spania, Italia.

„Turiştii străini, în general, vor împachetările cu nămol, masaje şi piscina, care e cu apă minerală”, explică Rodica Gloabă, registrator medical în cadrul complexului.

Tarifele pornesc de la 120 de lei pentru o camera dublă, cazare cu mic dejun, la o pensiune de 3 margarete şi pot ajunge la 330 de lei camera dublă la hotel de 3 stele, preţ în care intră şi micul dejun şi accesul gratuit la piscină, saună şi sala de fitness.

Aproape 400 de locuri de cazare

Turiştii care ajung la Bazna, români şi străini, au la dispoziţie două baze de tratament, una cu 62 şi cealaltă cu 54 de locuri de cazare, fiecare dintre ele având piscină acoperită cu apă sărată. Lor li se adeaugă 3 vile şi 4 pensiuni, în staţiune fiind în total 378 de locuri de cazare.




 

 

Statiunea Bazna
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite