GALERIE FOTO Şcoala Regina Maria din Sibiu, devastată de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din cele ai mari unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu a fost devastată de hoţi, în noaptea de luni spre marţi. Aceştia au rupt uşi, au spart table şi au vandalizat direcţiunea, ei plecând cu mai multe calculatoare în care erau stocate informaţii legate de şcoală sau evidenţe contabile.

Alarma a fost dată în cursul dimineţii de marţi de către femeile de serviciu. Ajunse la şcoală, acestea au găsit un adevărat dezastru.

„Au fost sparte uşi, table, au devastat, au furat calculatoare, aparat de fotografiat, videoproiector ca vandalii”, spune Aurelia Roca, director adjunct al unităţii de învăţământ.

Reprezentanţii şcolii spun că nu bănuiesc pe nimeni şi aşteaptă ca organele de anchetă să facă lumină în acest caz, mai ales că şcoala este dotată cu camere video care sunt funcţionale.


Cea mai mare problemă însă o reprezintă faptul că în calculatoarele furate erau stocate foarte multe informaţii deosebit de importante pentru unitatea şcolară.

„Pagubele sunt mai mult legate de informaţii, pentru că luând calculatoarele, pe calculatoare noi avem stocate informaţii legate de şcoală, informaţii de contabilitate”, adaugă directorul adjunct.

Potrivit susei citate, calculatoarele au fost furate din direcţiune, secretariat, dar şi din laboratorul de informatică.

Poliţiştii fac acum cercetări în acest caz, pentru a-i identifica pe autori.

 „A fost efectuată cercetarea la faţa locului de către Biroul Investigaţii CriminaleSibiu, urmând a fi stabilită încadrarea juridică a faptei şi identificaţi autorii”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite