Sibiu: Patru sibieni fac desene pe pereţi în toată ţara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Patru sibieni fac desene pe pereţi în toată ţara GALERIE FOTO
Sibiu: Patru sibieni fac desene pe pereţi în toată ţara GALERIE FOTO

Pictura în vopsea lavabilă pe pereţi dă culoare şi viaţă oricărei încăperi. Nişte tineri talentaţi din Sibiu fac la comandă picturi pe pereţi şi spun că afacerea este înfloritoare.

Crenguţe stilizate, flori, fluturi, desene abstracte sau personaje din desene animate. Orice poate fi pictat pe pereţi pentru a revigora aspectul camerelor. O echipă de patru sibieni a început din primăvară să facă bani din pictarea pereţilor de la grădiniţe şi pensiuni până la camere de copii şi livinguri cochete. Nicolae Ionaş, Ramona Ionescu, Adriana Dumitru şi Daniela Dumitru nu au făcut şcoli de artă şi au specializări în economie, sociologie, protecţia mediului şi design vestimentar. Dar au talent la desen, iniţiativă şi dorinţă de perfecţionare. Ei chiar s-au înscris din acest an la cursurile Şcolii de Artă Sibiu pentru a deprinde mai bine tehnica de desen şi a înţelege mai bine culoarea. „Am făcut primele picturi în primăvară, unui prieten. I-am făcut nişte personaje Disney, n-a fost o lucrare în urma căreia am luat bani. Am făcut apoi site-ul de prezentare şi am pus şi reclame prin oraş şi a venit şi prima comandă. Am pictat în camera fetiţei clientului trei personaje de desene animate“, a declarat Nicolae Ionaş, artist dar şi managerul firmei de desene pe pereţi.

Douăzeci de lucrări în portofoliu

Prin intermediul prezentării de pe internet, sibienilor le-au venit comenzi din Oradea, Râmnicu-Vâlcea ori Cheia Prahova. Distanţele nu sunt o problemă, pentru că costurile de cazare şi deplasare sunt mereu incluse în preţul lucrării. „În Oradea am făcut cea mai valoroasă lucrare a noastră, la o grădiniţă care ocupă întreg parterul unui bloc. Acolo am făcut şi personaje şi picturi tip tablou, am lucrat o săptămână“, a precizat Nicolae Ionuş. O altă comandă a venit de la o pensiune din staţiunea prahoveană Cheia unde echipa sibiană a făcut nu mai puţin de cincisprezece desene cu copaci înfloriţi, păsărele şi lupi care urlă la lună. „Aici a fost prima lucrare cu altceva decât personaje de desene animate. A durat trei zile să facem cincisprezece desene în camere, în restaurant şi la recepţie. A fost plăcut pentru că este o compoziţie proprie“, a mai spus artistul. În portofoliul sibienilor s-au strâns până acum aproximativ douăzeci de lucrări. Cu toate că spun că oamenii sunt foarte reticenţi când vine vorba să aleagă altceva pentru decorarea interioarelor, Nicolae şi echipa sa au încredere că afacerea se va dezvolta. Pe lângă desene pe pereţi, ei vor să se axeze şi pe tablouri cu tot felul de personaje, făcute, de asemenea, la comandă, şi pe figurine din ghips, pentru sărbătorile de Crăciun.

Preţuri foarte accesibile
Oricine poate avea acasă sau la birou o pictură direct pe perete. Condiţia esenţială este ca peretele să fie vopsit cu vopsea lavabilă. Preţul picturii se calculează în funcţie de mărime şi complexitatea lucrării, de la 150 de lei pe metru pătrat până la 300 de lei/mp. pentru picturi mai complicate, preţ în care este oferită şi garanţie de cinci ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite