Frigul îmbolnăveşte tot mai mulţi sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul infecţiilor respiratorii acute şi cel al  pneumoniilor creşte alarmant la Sibiu. Nu mai puţin de 2361 de sibieni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute şi alţi 329 s-au îmbolnăvit de pneumonie.


Conform medicilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, la nivelul judeţului, în ultima săptămână a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute, cu circa 21.51%, totalizând 2361 de cazuri, faţă de cazurile din săptămâna precedentă, 1943. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa 5 – 14 ani. 


„Secreţia rino-faringiană recoltată de la unul din cazurile compatibile cu gripa a fost confirmat pozitiv pentru virusul gripal de tip B. Astfel, putem caracteriza actuala săptămână ca activitate gripală sporadică, înregistrând un singur caz de gripă cu virus de tip B, la un bărbat de 21 de ani, izolat la domiciliu, sub tratament şi cu evoluţie favorabilă“, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.

Numărul pneumoniilor din ultima săptămână este în creştere cu 40.00%, înregistrânduse 329 de cazuri, faţă de 235 câte au fost înregistrate săptămâna trecută.  Cele mai multe cazuri, circa 30%, au survenit la grupa de vârstă 30 – 64 ani.                                                            
      

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite