Fraţii micuţilor morţi în incendiul de la Ighiş, luaţi de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii arsi Ighis
Copii arsi Ighis

În cazul celor doi copii s-a instituit plasamentul în regim de urgenţă, aceştia fiind aduşi în centrul maternal de la Sibiu. Poliţia va stabili dacă bunica micuţilor este sau nu vinovată de neglijenţă.

Povestea familiei lovită de tragedia de la Ighişu Nou este absolut şocantă. Mamele celor cinci copii care locuiau în casa de la Ighişu Nou sunt surori.

Una dintre ele a ajuns însă la închisoare, după ce un copil de-al ei a fost găsit dee autorităţi cu degerături, şi mâncând tencuială de pe pereţi.Femeia a fost găsită vinovată de rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţă.

Sora ei, mamă a doi copii, nu stă foarte mult pe acasă, povestesc vecinii. Acum, spun oamenii, ar fi plecată la Sighişoara, unde locuieşte cu un bărbat.

În aceste condiţii, cei cinci copii au rămas în grija bunicii. Joi seara, aceasta împreună cu unul dintre copii a plecat în sat, iar pe ceilalţi patru i-a lăsat închişi în casă. De la soba nesupravegheată s-a declanşat infernul, iar trei dintre cei patru micuţi au sfârşit arşi de vii, cel de-al patrulea fiind salvat de vecini.

Cei de la Protecţia Copilului, care au fost ieri la Ighiş, au decis ca fetiţa care a scăpat din incendiu şi cel de-al cincilea copil să fie luaţi din grija bunicii. „Copiii au fost luaţi de noi în regim de urgenţă şi aduşi în centrul maternal”, spune Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al instituţiei.

Poliţia a început o anchetă în acest caz, oamenii legii urmând să stabilească dacă bunica micuţilor este sau nu vinovată de neglijenţă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite