Fraţii micuţilor arşi în incendiul din zona Zăvoi rămân deocamdată în grija rudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii arsi Zavoi
Copii arsi Zavoi

Specialiştii de la Protecţia Copilului urmează să-i audieze şi pe părinţii micuţilor. În paralel, şi poliţiştii au început o anchetă în acest caz. Fraţii micuţei moarte, care s-au ales cu arsuri grave, au fost transportaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Cei trei fraţi ai micuţilor arşi în incendiul izbucnit vineri după-amiază în zona Zăvoi rămân deocamdată în grija rudelor.

Specialiştii de la Protecţia Copilului, care au fost aseară la faţa locului, au decis că în acest moment nu se impune instituţionalizarea micuţilor.

“Ceilalţi trei copii au rămas în grija rudelor, care au declarat că nu vor să î idea. Ancheta noastră în acest caz este în desfăşurare, urmează să luăm declaraţii şi de la părinţi”, spune Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA INCENDIU

Copii arsi Zavoi

Potrivit sursei citate, în cazul în care mama însărcinată şi ceilalţi trei copii nu au unde să stea aceştia pot fi găzduiţi în central maternal aflat în subordinea instituţiei.

Anchetă a poliţiei

În paralel, şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale fac o anchetă în acest caz, pentru a stabili şi dacă părinţii poartă sau nu vreo vină.

“Vor fi cercetate toate împrejurările în care s-a produs acest incendiu şi va fi stabilită încadrarea juridică a faptei”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Transferaţi la Bucureşti

În ceea ce-i priveşte pe cei doi copii care s-au ales cu arsuri grave în urma incendiului de aseară, aceştia au fost transferaţi aseară la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Laurenţiu Anastasiu, băieţelul de un an şi jumătate a fost trimis în capitală pe cale aeriană iar sora lui, de doi ani şi câteva luni, cu o ambulanţă. 

  


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite