Fostul şef al poliţiei din Miercurea Sibiului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Mihai Pănoiu, fostul şef al poliţiei din Miercurea Sibiului, actualmente pensionat, este acuzat că ar fi primit 500 de euro de la un denunţător, prin intermediul unui subordonat, pentru a interveni prin intermediari la un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sălişte.

Mihai Pănoiu, fost şef al poliţiei din Miercurea Sibiului, acum pensionat, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, alături de Pănoiu, este cercetat şi Cosmin Gheorghe Diaconu, ofiţer în cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie, pe care procurorii îl acuză de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

“În perioada iulie –august 2009, inculpatul Pănoiu Mihai, ofiţer de poliţie judiciară şi şeful Poliţiei oraşului Miercurea Sibiului, a pretins şi primit de la un denunţător, prin intermediul subordonatului său, inculpatul Diaconu Cosmin-Gheorghe, suma de 500 euro. Banii au fost primiţi pentru a interveni prin intermediari la un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sălişte pentru ca denunţătorul să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat pentru abuz de încredere şi pentru a nu achita contravaloarea unui autoturism pe care îl avariase.

După primirea banilor, dosarul penal a fost înaintat de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Miercurea Sibiului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte cu propunere de neîncepere a urmăririi penale fără a se face nicio referire la denunţător.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra drepturilor băneşti aparţinând inculpatului Pănoiu Mihai”, potrivit DNA.

Dosarul urmează să fie judecat al Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş, Mihai Pănoiu nu mai este şeful poliţiei din Miercurea Sibiului, acesta pensionându-se între timp, iar Cosmin Gheorghe Diaconu va fi pus la dispoziţie până la finalizarea procesului.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite