Fostul director al Casei de Cultură rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV

Magistrații Tribunalului Sibiu au respins miercuri cererea de eliberare sub control judiciar formulată de Silvestru Tomuță. Acesta a făcut recurs, care a fost respins joi de magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, arestat pentru că ar fi pretins 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, a fost trimis în judecată de 22 martie de procurorii anticorupție.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada decembrie 2011 - februarie 2012, Silvestru Tomuţă, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, deci în total 120.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului.

Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii.

La data de 29 februarie 2012,Silvestru Tomuțăa fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite