Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV
Silvestru Tomuta - Sursa foto: Captură Eveniment TV

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins, marţi, recursul lui Tomuţă la măsura arestării preventive. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă. Procurorii DNA îl acuză pe Silvestru Tomuţă că ar fi pretins de la reprezentantul unei firme 2.000 de euro lunar, pentru o perioadă de 5 ani, pentru a-i aproba acestuia închirierea unui spaţiu în incinta Casei de Cultură, în condiţii avantajoase.

Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor, arestat preventive săptămâna trecută după ce a fost reţinut pentru luare de mită, rămâne în arest.

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins, marţi, recursul lui Tomuţă la măsura arestării preventive.

“Astăzi, 06.03.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul T.S. împotriva hotărâri Tribunalului Alba din 01.03.2012 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către D.N.A. Serviciul Teritorial Alba Iulia. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventive”, spune Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Procurorii DNA îl acuză pe Silvestru Tomuţă că ar fi pretins de la reprezentantul unei firme 2.000 de euro lunar, pentru o perioadă de 5 ani, pentru a-i aproba acestuia închirierea unui spaţiu în incinta Casei de Cultură, în condiţii avantajoase.

Potrivit DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

“În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite