Fostul dinamovist Ovidiu Tâlvan s-a făcut antrenor de „pitici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tâlvan se simte împlinit când merge să antreneze grupele de copiii la „Luceafărul”
Tâlvan se simte împlinit când merge să antreneze grupele de copiii la „Luceafărul”

Tâlvan a jucat opt sezoane la gruparea câinilor roşii, iar acum este profesor de educaţie fizică şi antrenor de copii. Fostul mijlocaş îl are ca mentor pe Cornel Dinu şi antrenează benevol la una din şcolile de fotbal din oraş.

CITIŢI ŞI:

Primăria va face lucrări de modernizare la stadionul „Municipal”


Ovidiu Tâlvan, unul din cei mai titraţi fotbalişti ai Sibiului din ultimii 20 de ani, a agăţat oficial de aproape trei ani ghetele în cui. Fost jucător emblematic al lui Dinamo şi bun prieten cu Dănciulescu, Claudiu Niculescu sau Vlad Munteanu, actualul profesor de educaţie fizică a început din această vară să antreneze. Şi pentru că nu vrea să îşi rupă gâtul ca alţi mari fotbalişti, Tâlvan a început cariera de la nivel mic.

Antrenează o grupă de pitici la Şcoala de Fotbal Alma. Are pe mână două grupe de copii. Una din ele este de pitici, cu copii de 6-8 ani. Micuţii fotbalişti îl ascultă orbeşte pe antrenorul lor. Habar nu au însă că „Inimioară” e acum aproape o legendă a fotbalului sibian şi că acesta a evoluat cinci sezoane de la defuncta Inter Sibiu şi aproape opt ani în „Groapă” la Dinamo Bucureşti.

„De două luni am început să antrenez. Sincer eu încă nu mă văd antrenor, dar ştiu că îmi place mult să lucrez cu copiii şi să le transmit ce am învăţat eu în cariera mea de fotbalist” mărturiseşte mijlocaşul care a ieşit campion cu „câinii roşii” în sezonul 2001 – 2002 şi a cucerit Cupa României în 2001, sub culorile aceluiaşi club.

Mentor pe Cornel Dinu
Ovidiu nu primeşte niciun ban pentru că atrenează copii, iar şcoala de fotbal la care lucrează nu percepe nici ea taxă lunară. „Vreau să fac o slecţie bazată pe performanţă şi de asta nici nu luăm bani de la părinţii copiilor” mai spune Tâlvan. Chiar dacă asupra carierei sale şi-au pus amprenta mulţi antrenori, precum Jean Gavrilă, Ion Marin sau Ştefan Coidum, „Inimioară” a rămas impresionat foarte tare de unul din tehnicienii cu care a lucrat la Dinamo. „Cornel Dinu este antrenorul cu care am avut satisfacţii foarte mari şi de la care am învăţat multe lucruri” mai spune actualul profesor de educaţie fizică.

Chiar dacă putea merge în Capitală la clubul Dinamo, Tâlvan a uimit atunci când a ales să predea educaţie fizică la o şcoală de cartier din Sibiu. „În doi ani şi jumătate ca profesor am avut performaţe bune cu echipele şcolii 24. Din păcate însă în învăţământ nu se pune preţ pe rezultate” a mai povestit Tâlvan, cel care acum aşteaptă să vadă dacă va primi un post de suplinitor în Sibiu.

Deşi spune că şi-a îndeplinit visele ca fotbalist şi are o familie pe care o iubeşte foarte mult, „Inimioară” are şi un regret. „Nu am apucat să joc în Champions League. Am jucat în Cupa UEFA, dar nu a fost să fie mai sus. S-a ţinut ghinionul de Dinamo şi am prins numai adversari puternici” a explicat Ovidiu. Tâlvan nu vrea să vorbescă despre oamenii din fotbalul sibian, dar spune că „Dinamo nu te uită. Sibiul în schimb te uită”.

268 de meciuri a jucat Tâlvan pe prima scenă fotbalistică la Inter Sibiu, Dinamo, Astra şi Rocar

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite