Fonduri REGIO de 1,3 milioane pentru Şcoala nr. 18 din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 1,3 milioane euro vor fi investite în reabilitarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Sibiu, prin derularea proiectului de modernizare, extindere şi dotare cu echipamente moderne a acestei unităţi de învăţământ. Fondurile nerambursabile sunt alocate în cadrul domeniului major de intervenţie care vizează investiţiile în infrastructura educaţională, în cadrul Programului Operaţional Regional, fiind angajate prin semnarea

CITEŞTE ŞI:

Grădina Zoologică trece la programul de vară

Peste 200 de copii la Bazarul de Paşte din Mediaş

În cei aproape patru ani scurşi de la lansarea programului REGIO, judeţul Sibiu a atras fonduri nerambursabile pentru finanţarea unor proiecte care prevăd dezvoltarea oraşelor, modernizarea infrastructurii rutiere, a unor spitale şi şcoli, dotarea serviciilor de intervenţie în caz de urgenţă, dar şi pentru modernizarea infrastructurii de turism şi a celei dedicate afacerilor, ca şi pentru microîntreprinderi. În foarte scurt timp va debuta şi procesul de contractare a proiectelor depuse de către municipalitatea sibiană, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Acum, proiectul 'Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare şcoala cu clasele I-VIII, nr. 18, Sibiu, judeţul Sibiu' răspunde obiectivului specific al DMI 3.4 din cadrul Axei prioritare 3 - 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale'. Cel mai mult acest proiect răspunde necesităţilor de creştere a suprafeţei şi a facilităţilor didactice din această unitate şcolară sibiană. Practic, după finalizarea acestui proiect, Şcoala nr 18 va deveni un etalon în domeniu pentru municipiul de pe Cibin, deoarece va fi dotată la standarde moderne, care să asigure accesul elevilor la un proces educaţional de calitate, iar aşteptările beneficiarilor, elevi şi părinţi, se vor materializa prin eliminarea cursurilor de după-amiaza, ceea ce va duce la creşterea randamentului şcolar.

Valoarea totală a proiectului semnat luni, 18 aprilie 2011, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, este de peste 5,4 milioane lei, din care suma nerambursabilă este de peste 4,36 milioane lei, la care se adaugă şi cota de TVA, cofinanţarea beneficiarului fondurilor, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sibiu, fiind de circa 87 mii lei. Investiţiile se vor derula pe o perioadă de 17 luni, deci, începând cu anul şcolar 2012-2013, peste 450 de elevi şi 44 cadre didactice şi personal auxiliar, inclusiv vorbitori de limbă germană, vor beneficia de condiţii complet noi de studiu.

Pricipalele lucrări care se vor efectua vor consta în extinderea suprafeţei construite a şcolii cu circa 300 metri pătraţi, ceea ce se va traduce în creşterea suprafeţei utile cu circa 600 mp, pe lângă dotarea cu echipamente IT de ultimă generaţie. Vor fi construite şi amenajate cinci noi săli de clasă şi un laborator, astfel încât toţi elevii şcolii să poată frecventa cursurile de dimineaţă, aproape 30% dintre ei desfăşurându-şi orele de curs în noile săli de clasă.

'Acest proiect face parte din programul de dezvoltare a municipiului Sibiu, pe componenta dedicată investiţiilor în educaţie. Ştim că în oraş s-au finalizat lucrările la Şcoala nr. 4, sau la Colegiul 'Gheorghe Lazăr' şi sunt altele în derulare, la şcoli, grădiniţe şi la Colegiul 'George Bariţiu'. Pe de altă parte, prin programul REGIO, judeţul Sibiu beneficiază de finanţarea unor proiecte depuse pe toate axele, în valoare totală de circa 360 milioane euro, din care suma nerambursabilă solicitată reprezintă peste 254 milioane euro. Până la începutul lunii aprilie, ADR Centru a efectuat plăţi către beneficiari din judeţul Sibiu în valoare de aproape 100 milioane lei. Prin proiectul destinat modernizării şcolii generale nr. 18, municipiul Sibiu va aduce plus-valoare actului educaţional şi se creează premisele implementării şi a celorlalte proiecte care vor obţine finanţare în cadrul PIDU, precum şi a celor care vor mai fi depuse, pentru dezvoltarea echilibrată a întregii localităţi', a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite