Focar de trichineloză la Copşa Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Cinci persoane sunt internate la spitalul din Mediaş şi alte 14 sunt sub supraveghere, după ce au mâncat carne de porc infestată cu trichinella spiralis. Animalul a fost tăiat de un bărbat din Copşa Mică, iar acesta nu a dus carnea la analize, autorităţile fiind alertate după ce oamenii au ajuns la spital.

CITIȚI ȘI:

Vulpe turbată prinsă în subsolul unui bloc din Sibiu

Inspectorii sanitar veterinari au retras de la vânzare peste 30 de tone de alimente

Diagnosticul a fost confirmat marţi, pe 25 octombrie, în urma analizelor de laborator făcute la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSA).

Carnea infestată provine de la un porc tăiat de un bărbat din Copşa Mică.

“În urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali, s-a constatat că animalul a fost achiziţionat de pe piaţa liberă, a fost sacrificat imediat, proprietarul nu a solicitat medicului veterinar arondat, examinarea cărnii, în special pentru diagnosticul Trichinelozei, iar din carne au consumat 21 de persoane”, spune medical Ioan Penţea, purtător de cuvânt al DSVSA.

Potrivit acestuia, 19 persoane care au consumat carne şi produse rezultate de la porcul în cauză au manifestat simptome specifice înfestării cu Trichinella Spiralis. 5 dintre ele au fost internate în spital iar alte 14 sunt ţinute sub observaţie.

“Inspectorii veterinari au comfiscat întreaga cantitate de 50 kg. carne şi organe, care mai exista în stoc la proprietar, care a fost incinerată la laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu”, adaugă Ioan Penţea.

Este cel de-al treilea animal depistat cu trichineloză în acest în judeţul Sibiu. În celelalte două cazuri, respective un mistreţ şi un porc domestic, din carnea infestată nu s-a consumat, fiind incinerată imediat după stabilirea diagnosticului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite