Foarte multe locuri au rămas neocupate la facultăţile sibiene din cadrul ULBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Muntean este unul dintre aspiranţii pentru un loc la Facultatea de Jurnalistică.
Alexandra Muntean este unul dintre aspiranţii pentru un loc la Facultatea de Jurnalistică.

Procentul de 60 la sută reprezintă mai exact gradul de ocupare al locurilor puse la dispoziţie de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, pentru anul universitar 2011-2012, după prima sesiune de admitere din vară.

CITIŢI ŞI:

Protest spontan la Liceul de Artă. Profesorii nu au participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar

Cum vede primăria Sibiu soluţionarea situaţiei de la Liceul de Artă

Reprezentanţii universităţii spun că se aşteaptă ca numărul candidaţilor să fie mai redus, având în vedere rezultatele examenului de Bacalaureat. „Dat fiind procentul redus de elevi care au trecut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2011 este firesc să ne aşteptam ca numărul de candidaţi la admitere să scadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ULBA, Alexandra Todoran.

Cel mai repede au fost ocupate locurile bugetate, un procent de 94 la sută. Locurile rămase neocupate în urma sesiunii din vară sunt scoase la concurs în această perioadă. Înscrierile au început din această săptămână şi durează până cel târziu 20 septembrie. Alexandra Muntean, din Sibiu, a ales să se înscrie la Facultatea de Jurnalistică, specializarea Comuniare şi Relaţii Publice. „Am ales să mă înscriu la această facultate pentru că sunt interesată de publicitate şi doresc să aprofundez mai mult cunoştinţele în acest domeniu”, a declarat sibianca.

Taxa de înscriere la toate facultăţile este de 150 lei, excepţie făcând Facultatea de Medicină unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Ca o noutate, în această toamnă se fac înscrieri pentru specializarea Farmacie, la Facultatea de Medicină. Cei interesaţi au la dispoziţie 45 de locuri cu taxă şi 15 locuri subvenţionate din sursă externă. În total, pentru admiterea din septembrie, ULBS oferă 1.170 de locuri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite