Fluturaşi anti-etnobotanice distribuiţi prin Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost demarată în municipiul Sibiu - la iniţiativa deputatului PDL Raluca Turcan şi a Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal - o campanie de informare în rândurile tinerilor în ceea ce priveşte pericolul consumului de plante etnobotanice.

CITEŞTE ŞI:

La Sibiu se vând etnobotanice de aproape 2.000 de euro pe zi

Membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL Sibiu au început să împartă fluturaşi în diverse locaţii din municipiu, cum ar fi în apropierea liceelor Brukenthal, Gheorghe Lazăr, Octavian Goga şi IPAS, precum şi în cafenele şi cluburi frecventate de tineri. Fluturaşii le explică tinerilor sibieni efectele nocive ale plantelor etnobotanice şi îi îndeamnă să refuze consumul acestora.

Raluca Turcan consideră că o asemenea campanie este extrem de necesară. 'Am văzut cu toţii în presă cazuri de tineri internaţi la spital în urma consumului de plante etnobotanice. Autorităţile au luat măsuri, au închis asemenea magazine, au aplicat şi aplică amenzi, dar cred că trebuie să ne concentrăm şi pe conştientizare. Problema există în special în marile oraşe, deci tinerii care locuiesc în mediul urban mare trebuie în special avertizaţi asupra riscurilor. Consumul de plante etnobotanice e o formă de teribilism care poate avea consecinţe tragice', a spus deputatul Partidului Democrat Liberal.

Acţiunea va continua şi în zilele următoare, Organizaţia de Tineret a PDL Sibiu propunându-şi să acopere cele mai importante locaţii din oraş frecventate de tineri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite