Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu au cerut ieri eliberarea sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-procurorul Florin Apostu este cercetat pentru luare de mită
Prim-procurorul Florin Apostu este cercetat pentru luare de mită

Florin Nicuşor Apostu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi Tiberiu Narcis Popescu, ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, au cerut miercuri judecătorilor Curţii de Apel Constanţa eliberarea sub control judiciar.

CITEŞTE ŞI:

Numărul faptelor de evaziune fiscală s-a dublat în 2010

S-au înmulţit furturile din locuinţe şi de maşini

Magistraţii constănţeni au audiat ieri cinci martori, poliţişti care au lucrat în dosarul de corupţie întocmit pe numele celor şase inculpaţi în acest dosar. Numai doi, Florin Apostu şi Tiberiu Narcis Popescu, sunt cercetaţi în stare de arest preventiv. La terminarea audierilor, cei doi au cerut prin apărători eliberarea provizorie sub control judiciar şi au depus probe în apărarea lor. Magistraţii vor decide luni dacă dispun sau nu punerea în libertate. Indiferent care va fi decizia lor, aceasta nu este definitivă: poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Arestaţi în spital

Deşi dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia iar infracţiunile au fost comise în Sibiu şi Braşov, procesul este judecat, la cerea anchetatorilor, la Constanţa.

Prim procurorul şi ofiţerul au fost transferaţi, în luna decembrie, la Penitenciarul Poarta Albă însă nu au petrecut nici două zile în celulele de drept comun: au fost transferaţi la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, din cauza unor afecţiuni cardiace. Magistraţii au cerut efectuarea unei expertize medico-legale pentru a stabili dacă cei doi pot suporta detenţia şi dacă afecţiunile lor pot fi tratate în penitenciar.

130 de infracţiuni

Potrivit procurorilor DNA Alba Iulia, Apostu este acuzat de comiterea a nu mai puţin de 130 de infracţiuni. Contra unor sume de bani, procurorul casa dosare, falsifica semnături şi distrugea probe din dosare în favoare. Ofiţerul SRI îşi avea rolul lor: potrivit anchetatorilor i-a adus lui Apostu un plic conţinând suma de 400 euro şi ulterior suma de 1500 lei în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal referitor la cercetarea unei persoane pentru mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite