Fişe medicale online pentru pacienţii Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii îşi vor putea vedea online rezultatele medicale
Pacienţii îşi vor putea vedea online rezultatele medicale

Pacienţii spitalului ar putea, de anul viitor, să-şi vadă online fişele medicale şi să primească pe mail programările la consultaţii. Consiliul Judeţean va discuta în şedinţa de joi cofinanţarea unui proiect european care prevede extinderea sistemului informatic al spitalului.

Citiţi şi:

O femeie a ajuns la spital,muşcată de şarpe

Trei femei au ajuns din taxi direct la spital (FOTO)

Proiectul presupune extinderea sistemului informatic integrat al spitalului, şi are o valoare totală de 2.008.800 de lei, din care 1.587.600 de lei sunt fonduri nerambursabile. Concret, proiectul presupune implementarea unor module la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) şi în secţia de Radiologie, precum şi crearea unui portal medical web pentru facilitarea accesului pacienţilor prin reţeaua Internet la informaţiile medicale.

Sistemul de la UPU va permite evidenţa electronică a tuturor cazurilor prezente, cu detalii specifice cum ar fi motivul prezentării, starea pacientului în momentul în care a ajuns la spital, procedurile aplicate sau medicaţia administrată. Modulul va facilita schimbul de informaţii între UPU, biroul de internări şi secţii, facilitând internarea directă. Cu alte cuvinte, biroul de internări preia datele de la UPU, iar pacientul merge direct pe secţie, nu mai trebuie să meargă cineva la fişier să facă internarea.

„Modulul va permite un control mai bun al pacienţilor internaţi din Unitatea Primiri Urgenţe pe secţii, ne permite să cunoaştem istoricul pacientului atunci când revine în UPU, uşurează timpul de investigare, internare şi restul manoperelor. Permite o bună evidenţă a pacienţilor în timp, o arhivare eficientă a acestora precum şi obţinerea de date statistice, ceea ce este foarte important”, explică medicul Constantin Roşca, şeful Unităţii Primiri Urgenţe.

Portal web medical

Modulul de pe secţia de Radiologie va permite stocarea tuturor imaginilor medicale digital. Mai mult, acestea vor putea fi ataşate la fişa electronică a pacientului şi vor putea fi văzute de medici direct de pe secţiile clinice şi din UPU.

„Beneficiile implementării unui astfel de modul destinat secţiei de Radiologie sunt următoarele: scurtarea timpului de aplicare a tratamentului pentru pacient, accesarea rapidă a imaginilor şi rezultatelor examinărilor radiologice şi posibilitatea analizării în echipe mixte, interdisciplinare, a cazurilor”, spune Tania Olariu, medic şef al secţiei de Radiologie.

Proiectul mai presupune şi crearea unui portal web medical, destinat atât medicilor cât şi pacienţilor. Cadrele medicale pot vizualiza aici fişele medicale, iar pacienţii, cu o parolă şi un utilizator, pot intra să-şi vadă rezultatele medicale. Dacă pacientul îşi lasă adresa de e-mail, poate primi rezultatele la investigaţii pe mail, precum şi informaţii despre datele când are programate următoarele consulturi. Un proiect similar se doreşte a fi implementat şi la spitalul de Pediatrie, aprobarea cofinanţării urmând să fie discutată în şedinţa de consiliu local de joi.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads



 

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite