Fiscul sibian începe să-i verifice pe cei cu averi mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Grigore Popescu, directorul DGFP Sibiu
Grigore Popescu, directorul DGFP Sibiu

Finanțele din Sibiu au un nou compartiment de verificare fiscală, care va deveni funcțional, cel mai probabil, din luna iunie a acestui an. Verificările vor viza persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu 50.000 de lei sumele declarate.

„În trimestrul unu, în cadrul activităţii de inspecţie fiscală, s-a creat un Compartiment de verificare fiscală. Este vorba de acel compartiment de verificare a marilor averi, cum se spune. Va deveni funcţional efectiv, cred, începând cu luna iunie, după vor fi verificate toate veniturile care au ca termen de declarat sfârşitul lunii mai", a spus Grigore Popescu, directorul Direcției Județene a Finanțelor Publice Sibiu.

Pentru început, în cadrul compartimentului vor lucre cinci persoane, existând posibilitatea ca numărul lor să crească, în funcție de solicitări. 

„Aceste persoane vor avea un acces strict la informaţii date de ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r) şi sper şi la informaţii date şi de sistemul bancar şi chiar de cel european", a mai spus șeful finanțelor sibiene.

Potrivit acestuia, verificările vor viza persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu 50.000 de lei sumele declarate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite