Sibiu: Finanţări aprobate pentru parcuri şi zone de agrement în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Finanţări aprobate pentru parcuri şi zone de agrement în judeţ
Sibiu: Finanţări aprobate pentru parcuri şi zone de agrement în judeţ

Guvernul a ratificat o hotărâre de aprobare şi finanţare a unui număr de patru proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din judeţul Sibiu.

Şapte sate şi un oraş din judeţul Sibiu sunt fericitele beneficiare ale unor investiţii pentru realizarea de parcuri, zone verzi sau de agrement în următoarea perioadă. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 1,5 milioane lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.  Proiectele privesc dezvoltarea şi modernizarea spatiilor verzi din opt sate ale judeţului Sibiu şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu.

Complex de recreere la Tălmaciu
Oraşul Tălmaciu a primit aproximatic 413.000 lei pentru punerea în practică a unui proiect pe care reprezentanţii administraţiei locale au mărturisit că îl doreau materializat de foarte multă vreme. „Drept să vă spun ne luasem gândul de la aprobarea acelei finanţări, pentru că sunt ani buni de când ne tot chinuim să primim acei bani. Nu ştiu dacă vor fi îndeajunşi ca să facem locul de joacă, parcul şi terenul polivalent de baschet, handbal şi volei pe care le dorim amenajate lângă stadionul din oraş, dar e o sumă importantă” a mărturisit viceprimarul Moroianu Radu, din Tălmaciu. Satele Şmig şi Giacăş, alături de centrul comunei Alma vor avea la dispoziţie să cheltuiască aproape 146.000 de lei pentru a amenaja spaţii verzi, iar comuna Iacobeni, cu satele Netuş şi Stejărişu a primit peste 440.000 de lei tot pentru a pune în practică proiecte legate de spaţiile verzi. Administraţia locală din comuna Brădeni are şi ea motive de bucurie. Guvernul le-a alocat în sfârşit cei aproximativ 485.000 de lei, bani necesari pentru a construi un parc de agrement pe marginea unui lac de pe teritoriul acestei localităţi poziţionată în nordul judeţului Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite