Fimul de debut al lui Silviu Purcărete, proiecție de gală la Hala Balanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectiile incep pe 27 aprilie
Proiectiile incep pe 27 aprilie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Transilvania Film prezintă joi, 26 aprilie, ora 20:30, la Hala Balanța, proiecția de gală a filmului „Undeva la Palilula”. La finalul proiecției actorii Constantin Chiriac, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Ofelia Popii, Cristian Stanca, Pali Vecsei și Ema Vețean vor urca pe scenă alături de regizorul Silviu Purcărete și producătorul Tudor Giurgiu.

„Undeva la Palilula” spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină.

”Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă. Alternativ agitaţi şi puturoşi, fericiţi şi melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasă cu oleandri, la spital şi la hotelul Boema”, se arată într-un comunicat al Teatrului Național Radu Stanca.

Distribuția filmului cuprinde 50 de actori și 900 de figuranți, printre care și un nou născut. În producția filmului au fost folosite 100 de broaște vii și 50 de saci de zăpadă artificială. Muzica a fost înregistrată la Budapesta cu o orchestră formată din 50 de instrumentiști.

Filmul „Undeva la Palilula“ în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul va fi prezentat la Sibiu timp de o săptămână, în fiecare zi în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Hala Balanța. Proiecțiile vor începe la ora 21:00. 

Accesul publicului la proiecția de gală a filmului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet este de 20 lei, tarif unic.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite