Filme premiate la Cannes vin la Mediaş, la Caravana TIFF. Vezi programul complet al Festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Filmelor TIFF ajunge în perioada 21 -22 iulie la Mediaş. Pe parcursul celor două zile vor rula la Cinematograful Mediensis câte trei filme consacrate pe zi de la orele 16:00, 18:30 şi 21:00. Peliculele care vor fi vizionate la cinematograful medieşean sunt: Despre alte mame, Iluzionistul, Eu sunt dragostea, Persepolis, Miss Kicki, Coridorul, Drumul, Misiunea directorului de resurse umane şi Biutiful.

CITEŞTE ŞI:

Cele mai bune filme din Europa Centrală vin la Mediaş

În decursul celor 2 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. În 2010, peste 15 000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.  Intrarea la filmele din Caravană se face pe bază de bilet, în valoare de 3 RON.

 
20 iulie, Cinema Mediensis

Ora 16.00

Despre alte mame: Romania, 2010, regia Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan, dramă, 83 min

Din distribuţie: Silviu Geamănu, Gavril Pătru, Marius Adrian Cordoş

Sinopsis:

Cinci tineri merg într-o „gară” cu scopul de a filma un documentar despre oameni care aşteapta. Hotărâţi să termine ce aveau de făcut într-o singură zi, rămân până se lasă noaptea. Pe măsură ce timpul trece, fiecare personaj este influenţat în mod diferit de intâmplările din jurul lui şi de oboseala acumulată.

 

Ora 18.30

Iluzionistul: Franta, 2009, regia Sylvain Chomet, animaţie, 90 min

Din distribuţie: Jean-Claude Donda, Edith Rankin

Sinopsis:

Un vechi şi bătrân magician, care este forţat să hoinărească din ţară în ţară, din oraş în oraş, din gară în gară, în căutarea unei scene pentru a-şi efectua actul, cunoaşte o tânără fată care este la începutul călătoriei vieţii sale. Alice este o adolescentă care încă manifestă curiozităţile unui copil. Jucându-şi rolul de "femeie", uită că ziua când va trebui să înceteze să se mai prefacă se apropie cu repeziciune.

 

Ora 21.00

Eu sunt dragostea: Italia, 2010, regia Luca Guadagnino, dramă, 120 min

Din distribuţie: Tilda Swinton, Flavio Parenti

Sinopsis:

O tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropola Milano la final de mileniu. Filmul urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată. Edoardo Recchi Sr. şi soţia lui Allegra au construit un imperiu financiar, iar patriarhul familiei se pregăteşte să işi anunţe în mod oficial succesorul, motiv pentru care a convocat o reuniune la vila elegantă şi luxoasă din Milano...spre surprinderea celor prezenţi.

 
21 iulie, Cinema Mediensis
Ora 16.00
Persepolis: Franţa, 2007, regia Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi, animatie, 95
Din distribuţie: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Simon Abkarian
Sinopsis:
Filmul este bazat pe povestirile autobiografice sub formă de benzi desenate ale Marjanei Satrapi, care spun povestea unei tinere fete din Iran, în timpul revoluţiei islamice. Nascută la începutul anilor ’70 la Teheran, Marjane trăieşte cu intensitate o dublă revoluţie: cea a adolescenţei, dar şi a instaurării republicii islamice în Iran. Prin ochii ei, o fetiţă neînfricată de 9 ani, vedem cum fundamentaliştii preiau puterea. Pe măsură ce îndrăzneala ei îi pune din ce în ce mai mult în pericol viaţa şi după ce unchiul ei e executat în preajma războiului dintre Iran şi Irak, familia ei ia dificila decizie să o trimită la 14 ani la şcoală în Austria, de unde se întoarce la sfârşitul liceului. Neputând trăi în Iran, e nevoită să plece în Franţa, la 24 de ani,  cu inima sfâşiată, profund marcată de trecut.
Premii: Câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes
 
Ora 18.30
Miss Kicki: Suedia – Taiwan, 2010, r. Håkon Liu, drama, 88 min
Din distribuţie: Pernilla August, Ludwig Palmell, Huang He River.
Sinopsis:
Kicki şi fiul ei adolescent, Viktor, încearcă să cârpească o relaţie afectată de lungi ani de absenţă mergînd într-o excursie în Taiwan. Ceea ce fiul nu ştie este că mama lui intenţionează să fie, cu această excursie, mai aproape de cineva întâlnit pe internet.
 
 
Ora 21.00
Coridorul: Suedia, 2010, regia Johan Lundborg, drama - thriller, 80 min
Din distribuţie: Emil Johnsen, Daniel Adolfsson, Peter Stormare, Ylva Gallon
Sinopsis:
Frank este un student la medicină singuratic, mulţumit de apartamentul său, un loc liniştit în care se poate pregăti pentru examene. Dar, când o întâlneşte pe vecina sa de deasupra, Lotte, realizează că este ceva dubios cu locul în care locuieşte. De fiecare dată când părăseşte apartamentul în care locuieşte, Frank se panichează... portarul vorbăreţ, copilul enervant, Lotte şi fostul ei prieten extrem de agresiv şi, peste toate acestea, noul iubit al lui Lotte, Micke.
 
22 iulie, Cinema Mediensis
Ora 16.00
Drumul: Bosnia si Hertegovina, 2010, regia Jasmila Zbanic, drama, 100 min
Din distribuţie: Zrinka Cvitešic, Leon Lučev, Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Marija Kohn
Sinopsis:
Luna şi Amar formează un cuplu. Relaţia lor e pusă la încercare atunci când Amar îşi pierde locul de muncă pentru că băuse în timpul programului. Îngrijorarea Lunei privind viitorul lor împreună creşte atunci când Amar acceptă oferta unui loc de muncă bine plătit, într-o comunitate musulmană, la câteva ore bune de mers distanţă. Când în cele din urmă primeşte permisiunea de a-l vizita, Luna descoperă o comunitate foarte conservatoare, care trăieşte izolat şi sub supraveghere. Îi propune lui Amar să renunţe, dar acesta afirmă că viaţa printre credincioşi îi aduce pace şi îl împiedică să bea. Când Luna remarcă schimbări în atitudinea lui Amar faţă de religie, acesta pretinde că nu vrea decât să devină un om mai bun, însă Luna se întreabă dacă iubirea este de ajuns pentru a-i menţine împreună.
 
Ora 18.30
Misiunea directorului de resurse umane: Israel, 2010, regia Eran Riklis, drama, 103
Din distribuţie: Mark Ivanir, Gila Almagor, Julian Negulesco
Sinopsis:
Filmul descrie călătoria epică a unui om care lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est, totul pentru a reda umanitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată.
 
Ora 21.00
Biutiful : Mexic - Spania, 2010, regia Alejandro González Iñárritu, dramă, 148 min
Din distribuţie: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella
Sinopsis:
Uxbal, tatăl singur a doi copii, îşi vede viaţa aruncată în haos pe măsură ce trebuie să evadeze dintr-un trecut dominat de lumea interlopă din Barcelona, să se rupă de dragostea ce i-o poartă fostei soţii, mama abuzivă şi maniaco-depresivă a celor doi copii, şi să-şi recapete controlul spiritual asupra lui însuşi atunci când primeşte diagnosticul de cancer în fază terminală.
Premii: Premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes, 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite