Sibiu: Muzică de calitate la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După debutul în forţă al stagiunii muzicale 2009-2010, Filarmonica de Stat din Sibiu continuă şi în acest sfârşit de săptămână cu trei evenimente muzicale de excepţie.

Startul se dă chiar în această seară, de la ora 19.00, când Maestrul Ilarion Ionescu Galaţi reinve în faţa publicului sibian pentru a prezenta Concertul nr.1 pentru flaut şi orchestră în Sol major de W.A. Mozart, alături de artistul Gavril Costea, la flaut. Programul din această seară mai conţine Sonata I de G. Rossini şi  Suita de balet  pentru orchestră de coarde şi percuţie  „Carmen” de G.Bizet - R.Şcedrin.

Recital cameral pentru vineri
Evenimentele continuă şi mâine seară, când „Duo Pegasos“, din Germania, revin la Sibiu, după prezenţa lor din cadrul Capitalei Culturale Europene. Duo-ul compus din Theo Bross, la violoncel şi Oliver Deutsch, la pian vor interpreta lucrări compuse de Mozart, Schubert şi Francis Poulenc.
Săptămâna muzicală se încheie cu un concert vocal-simfonic de excepţie. Sâmbătă, de la  ora 18.00, Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca si Orchestra de camera a Filarmonicii de Stat Sibiu vor interpreta lucrări de Haydn în transcripţii autohtone, descoperite în bisericile din Transilvania. „Acest concert marchează debutul manifestărilor dedicate aniversării a 200 de ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului Joseph Haydn. Următorul eveniment din această serie de manifestări îl constituie recitalul de pian al lui Andrei Deleanu programat în 3 noiembrie”, a declarat Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul de sâmbătă o va avea ca solistă la orgă pe Teodora Cîrciumaru şi se va desfăşura la Biserica Ursulinelor.

Pentru toate aceste evenimente s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii (Sala Thalia) bilete cu preţul de 12 lei. Elevii studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% .  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite