VIDEO - O fetiţă a fost strivită de dulap şi este internată în comă la Terapie Intensivă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ajunge la locul intervenţiei, medicii SMURD au mers cu o căruţă, fiind apoi preluaţi de un echipaj de la Salvamont.

Fetiţa de 3 ani din localitatea Buia peste care s-a prăbuşit un dulap în această dimineaţă a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, iar acum este internată la Terapie Intensivă. Rudele micuţei lucrează la o fermă, la aproximativ 7 kilometri distanţă de Buia, şi locuiesc într-una dintre dependinţe. Ele povestesc că micuţa ar fi încercat să-şi ia o banană de pe dulap, când s-a produs tragedia.


„Mama făcea de mâncare şi sora mea s-a dus să-şi ia o banană de pe dulap. Nu ştiu cum s-a agăţat, ce a făcut, a căzut dulapul şi a atins-o, a dat cu capul de ciment. Ne-am speriat tare, avea sânge pe gură”, a povestit Gheorghe Lăcătuş, fratele micuţei.

image

Acesta povesteşte cum şi-a luat sora în braţe şi a pornit disperat, pe jos, în întâmpinarea echipajelor de prima-ajutor, care au ajuns greu din cauza drumului aproape impracticabil. „Autorităţile n-au mai putut să ajungă, că era greu drumul, şi am mers cu ea în braţe vreo 7 kilometri”, a povestit Gheorghe Lăcătuş.


Medici transportaţi cu căruţa la locul intervenţiei

Iniţial, la Buia a fost solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut însă ajunge, fiind plecat la o altă intervenţie. De la Sibiu a plecat o ambulanţă SMURD, însă odată ajunsă în Buia nu a mai putut urca. Echipajul medical a fost transportat iniţial de o căruţă, fiind apoi preluat de o maşină de la Salvamont. „Am fost solicitaţi să venim în sprijinul echipajelor SMURD Sibiu pentru a aduce un copil accidentat, dintr-o zonă foarte foarte greu accesibilă, cu maşinile SMURD-ului nu s-a putut intra în zonă, drumul era aproape impracticabil”, a spus Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

image

Ajunşi la faţa locului, cei de la SMURD au găsit-o pe micuţă în comă. „Foarte greu am ajuns, cu maşina de la Salvamont, am mers pe un teren arabil arat, l-am găsit inconştient, cu un traumatism cranio cerebral sever, stabil hemodinamic şi respirator.

În urma examenului CT s-a constatat că are o hemoragie subarahnoidiană prepontină. O să rămână internată în Serviciul de Neurochirurgie” a spus Mirela Bădescu, medic SMURD Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite