Festineret – primul festival de cartier din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul este conceput şi realizat în întregime de tineri sibieni şi prietenii lor francezi.

CITEŞTE ŞI:

Spectatorii de la Artmania pot aduce bicicletele gratis cu trenul la Sibiu

Programul complet al Transilvania Fest

Peste 100 de artişti din China, Liban şi Grecia vin la Sibiu

Sâmbăta aceasta cartierul Ştrand din Sibiu găzduieşte primul festival de cartier din oraş. Inedit este faptul că festivalul este adresat tinerilor şi copiilor şi este organizat de tineri. Evenimentele vor începe de la orele 10.00 şi vor dura, într-o primă fază, până la ora 20.00. În această perioadă toţi copiii din zonă sunt aşteptaţi în părculeţul din cartier la desene pe asfalt, jocuri, jonglerii, grafitti, pictură pe faţă, baloane şi o mulţime de surprize.

Copii pentru copii

“Am pregătit astfel de jocuri cu copiii de aici din zonă şi vrem ca în centrul atenţiei să fie tot copiii care să îi înveţe pe alţi copii. Este festivalul lor”, spune Roxana Gherman, unul din organizatorii evenimentului. După ora 20.00 în faţa publicului îşi vor face apariţia şi Cavalerii Cetăţii Roşii care timp de două ore vor face demonstraţii de lupte medievale, jonglerii cu focul, trageri cu arcul şi dansuri medievale.

Colaborare internaţională

Festineret este organizat de Asociaţia Casa Cartierului Ştrand, împreună cu Asociaţia de înfrăţire Rennes – Sibiu şi Casa Franceză Ille et Vilaine. “Există de cinci ani un schimb de experienţă între Sibiu şi prietenii din Franţa care se traduce exact prin astfel de evenimente dedicate tinerilor şi copiilor. Tineri pentru tineri şi copii pentru copii”, mai spun organizatorii.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite