ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului: „Fără postul de păcate, cel de bucate este un simplu regim alimentar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 40 de zile, este interzis consumul de ouă, lactate şi carne. Reprezentanţii Bisericii spun însă că este nevoie ca rugăciunea şi bunăvoinţa să completeze regimul alimentar.


 „Cea mai frumoasă perioadă din anul bisericesc, pentru fiecare credincios este Postul Mare. Deşi în înţelesul general pare a fi o greutate, el este, de fapt, o eliberare, atât spirituală, cât şi trupească, pentru că este un act complex. Dacă postul de bucate nu este unit cu postul de păcate, atunci este un simplu regim alimentar“, a spus Mitropolitul Adrealului ÎPS Laurenţiu Streza, îndemnând totodată ca fiecare să găsească o motivaţie, pentru a duce postul la bun sfârşit.

Mitropolitul garantează că, în acest fel, creştinii vor avea o împlinire deosebită. „ Pentru tineri, postul este virtute, e puterea de a te învinge pe tine, pentru cei care muncesc, este forţă şi tărie, iar pentru bătrâni, e toiag al bătrâneţii. Cel care nu reuşeşte să postească până la capăt nu va gustat niciodată din frumuseţea şi din bogăţia postului“, a completat Mitropolitul. Postul Paştelui se va încheia în 23 aprilie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite