Falşii handicapaţi de la Sibiu se apără susţinând că s-au tratat cu leacuri băbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţi la Sibiu pentru un control de amploare, reprezentanţii Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap spun că peste 80 la sută din cei evaluaţi nu reuşesc să justifice existenţa unui handicap. În această săptămână, comisia a evluat la Moşna, Dumbrăveni şi Sibiu aproximativ 500 de persoane.

CITIŢI ŞI:

Iohannis despre funcţionarii publici care şi-au făcut dosare ilegale de handicapaţi: „Să le fie ruşine!”

Scandalul dosarelor ilegale de handicap ia proporţii la Sibiu

Peste 1 milion de euro încasați ilegal de 354 falși agenți sociali

Ultimele evaluări au loc astăzi la Sibiu, fiind chemate 271 de persoane, posesoare de certificate de încadrare în diferite grade de handicap.  Cea mai mare parte din cei care au trecut prin faţa membrilor comisiei de evaluare nu au reuşit să-şi justifice handicapul.

„Peste 80 la sută nu reuşesc să justifice existenţa unui handicap, a unei dizabilităţi. Există nenumărate afecţiuni medicale într-un context patologic al vârstei a treia, dar nu ne referim la afecţiuni medicale ne referim la o dizabilitate”, a declarat astăzi, la Sibiu, doctor Gabriela Niţuică, preşedintele Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.  

Pensionaţi anticipat
Aceasta a admis că unul din avantajele de care s-au bucurat posesorii de certificate a fost acela al pensionării anticipte.

„Dobândind un astfel de certificat de încadrare în grad de handicap au putut beneficia la un moment dat de prevederile Legii 19/2000 privind pensionarea anticipată, cu deducerea stagiului de cotizare privind limita de vârstă, tocmai în baza acestei încadrări în grad de handicap. Au fost pensionaţi beneficiind de o deducere a acestei vârste, de limită de vârstă mult mai devreme, deci mult mai tineri, şi cu un cuantum crescut considerabil faţă de cel al pensiei de invaliditate”, a adăugat Niţuică.

Tratamente cu leacuri băbeşti
Ajunşi în faţa comisiei de examinare şi fără să poată explica modul în care şi-au trtat afecţiunile care apar în dosare, oamenii au venit cu explicaţii hilare.

„Nu reuşesc foarte multe persoane să ne justifice, să ne argumenteze un debut precoce, nu există documente justificative în acest sens, şi nici starea dânşilor de sănătate nu este argumentivă, nu este coroborată cu conţinutul documentelor respective. Ne spun că s-au tratat cu diferite terapii alternative sau intuitive, mai bine zis, din medicina populară, tradiţională, în niciun caz o terapie medicamentoasă susţinută sau cură de recuperare medicală”, a adăugat Gabriela Niţuică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite