FOTO-VIDEO Echipajele de la Raliul Sibiului au făcut spectacol în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Start festiv Raliul Sibiului
Start festiv Raliul Sibiului

Startul festiv al raliului automobilistic al Sibiului s-a dat în seara zilei de joi, 19 iulie, în Piaţa Mică a Sibiului, în prezenţa a sute de spectatori.Anul acesta este pentru prima oară când această cursă a fost inclusă în calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC), competiţia fiind transmisă în direct pe Eurosport.

Sute de sibieni i-au aplaudat aseară pe piloţii care, vineri şi sâmbătă, vor oferi un adevărat spectacol în cadrul ediţiei din acest an a Raliului Sibiului. Piloţii au făcut un scurt traseu, din Piaţa Mare pe strada Nicolae Bălcescu, strada Tribunei şi strada MItropoliei, după care au revenit în piaţa centrală a oraşului.

La ora 21:00, în Piaţa Mică, au fost prezentaţi oficial cei care se vor bate în acest an în cadrul competiţiei care se va desfăşura pe 20 şi 21 iulie.



În prima zi a raliului, vineri 20 iulie, piloţii vor avea de parcurs aproape 100 kilometri de probă specială. Startul se va da la ora 14:00, iar în program sunt incluse câte doua treceri pe specialele Dobârca şi Crinţi. Urmează apoi super speciala pe pista de rally cross, după care cele două probe de noapte: Păltiniş pe asfalt şi Şanta pe macadam.

Sâmbătă, 21 iulie, este ziua cea mai lungă, cu 106,5 kilometri de speciale pe probele clasice din Raliul Sibiului. Startul se va da la ora 10:00 din Piaţa Mare a oraşului după care urmează două bucle formate din probele Gâtu Berbecului şi Şanta MAX, o specială mixtă cu o porţiune de aproximativ 4 kilometri de asfalt. Lupta finală se va da pe super speciala de pe circuitul de rally cross.

La Raliul Sibiului s-au înscris piloţi cunoscuţi, care doresc să câştige competiţia, printre care se numără pilotul norvegian Andreas Mikkelsen, campionul en-titre şi liderul din IRC, care vine în premieră în România, Sepp Wiegand, poziţia a patra în clasamentul general din IRC şi copilotul Timo Gotschalk, care a câştigat Raliul Dakar anul trecut.

Start festiv Raliul Sibiului
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite