Sibiu: Expoziţii şi spectacole de animaţie la ARTmania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţiile şi spectacolele de animaţie vor completa concertele susţinute de trupe celebre din Europa. Festivalul ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediţie va avea loc în perioada 17-19 iulie.

Cu doar două săptămâni înainte de începerea evenimentului, organizatorii ARTmania au anunţat că festivalul va cuprinde un program extrem de complex, care va atrage cu siguranţă un număr mare de curioşi. Astfel că, pe lângă concertele de amploare din Piaţa Mare, cea de-a patra ediţie a festivalului va aduce la Sibiu şi o serie de evenimente alternative în spaţii expoziţionale şi neconvenţionale.

Expoziţii ale artiştilor şi proiecţii de film
Prima zi de festival va aduce, pe lângă concertle trupelor Tristanial My Dying Bride şi Opeth, care vor începe la ora 19.00, şi expoziţii ale artiştilor invitaţi sau care îi au ca temă pe aceştia. Prima dintre acestea îi aparţine chiar vocalistului trupei My Dying Bride, Aaron Stainthorpe, care va arăta publicului sibian ce ştie să facă cu aparatul de fotografiat. “From a Dark Mind” cuprinde teme ce variază de la arhitectura catedralelor pană la detalii din natură vie sau moartă şi va putea fi vizitată la Centrul Cultural Habitus, începând din 17 iulie, ora 12.00.

Expoziţie inspirată de Nightwish
O altă expozioţie care îi implică în mod direct pe artiştii care vor concerta în cadru festivalului va fi găzduită chiar de Primăria Municipiului Sibiu şi este semnată de Anda Cofaru, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Cluj- Napoca. Expoziţia “LIVE on Canvas”  îi are în centrul atenţiei pe membrii trupei Nightwish, care vor concerta în Piaţa Mare în cea de-a doua zi de festival şi cuprinde picturi reprezentând atmosfera din cadrul unui concert live al trupei. „Sursele de inspiraţie pentru lucrările din această expoziţie au fost muzica şi mesajul pe care încearcă să-l transmită trupa Nightwish în concertele lor: regăsirea inocenţei şi a bucuriei de viaţă, specifice copilului interior din noi, în ciuda grijilor, dezamăgirilor şi a durei realităţi din viaţa unui adult”, spune Claudiu Stanciu, purtătorul de cuvânt al festivalului. 
Prima zi a festivalului va fi întregită şi de trei filme ale lui Nicu Ilfoveanu, care vor putea fi urmărite tot la Centrul Cultural Habitus, în prima seară a festivalului.

Animaţia şi spectacolele cu flăcări completează programul
Ziua de sâmbătă va cuprinde, pe lângă concertele Subscribe, Pain şi Nightwish, mai multe proiecţii de filme animate, realizate de regizorul danez de origine română Mihail Bădică, proiecţii care vor fi prezentate de la ora 13.00, în ART Cafe. Ultima zi a festivalului va aduce un concert special „Luna Amară”, care va avea loc la Cetatea Cisnădioara de la ora 20.00. Ediţia de anul acesta se va încheia cu o demonstraţie incendiară a trupei Crispus, care îşi va arăta încă o dată talentul în mâniurea focului, pe traseul Piaţa Mică-Piaţa Mare- Bulevardul Nicolae Bălcescu, de la ora 21.30.
Cifră

Biletul pentru o zi de festival costă 110 lei, iar abonamentele vor scoate din buzunarele celor interesaţi 180 de lei

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite