Sibiu: Expoziţie comună Brukenthal-Astra, după 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Expoziţie comună Brukenthal-Astra, după 10 ani
Sibiu: Expoziţie comună Brukenthal-Astra, după 10 ani

Pentru prima dată după mai bine de zece ani, reprezentanţii Complexului Muzeal Astra şi cei ai Muzeului Brukenthal şi-au dat din nou mâna şi au realizat un proiect comun.

Este vorba despre expoziţia temporară „ Icoana, simbol al ortodoxiei“, care va fi vernisată astăzi, la ora 13.00, la Casa Albastră şi care cuprinde 44 de icoane pe sticlă, ce „ stau mărturie a credinţei creştin-ortodoxe din miezul Transilvaniei din ultimele trei secole“.  Expoziţia va rămâne deschisă pentru public până la sfârşitul lunii octombrie.

Simbol al unui nou început

Pe lângă valoarea lucrărilor prezentate, expoziţia de astăzi reprezintă şi un punct de plecare pentru viitoarele colaborări dintre cele mai importante două instituţii de cultură sibiene. „Noi sperăm ca această expoziţie să fie totodată şi un simbol al începutului, iar colaborarea aceasta să se permanentizeze“, a spus Mirela Creţu, din partea CNM Astra. Relaţiile dintre cele două instituţii s-au răcit pe vreama cât Muzeul Astra a fost condus de fostul director, Corneliu Bucur, care a avut dese conflicte cu Adrian Sabin Luca, directorul Muzeului Brukhental.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite