Evenimente inedite la Sibiu, în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la muzică şi dans până la amenajări ale grădinii sau arta tatuajului, de la prezentări de modă şi până la concursuri pe motor, luna iunie se anunţă una foarte animată pentru Sibiu.

Fascinaţia Grădinilor: De la Sibiul Epocii baroc la Palatul Brukenthal de astăzi se va desfăşura în perioada 6 iunie -15 iulie la Muzeul Naţional Brukenthal, unde curtea interioară a acestuia va fi amenajată cu flori şi decoraţiuni speciale. Vizitatorii se vor putea bucura de o ambianţă deosebită într-un mediu floral.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu pentru al şaselea an consecutiv şi va avea loc în perioada 13-17 iunie. Filmele prezentate în această ediţie a TIFF-ului vor ţine seama şi de specificul baroc al programul cultural din 2012. Festivalul  Internaţional de Film din acest an se va desfăşura în patru puncte diferite: Piaţa Mare, Teatrul Gong, în Centrul Habitus şi în Music Pub. Proiecţiile din Piaţa Mare vor începe în fiecare seară la ora 22.00.

În aceeaşi perioadă, 13-17 iunie, va avea loc cea de-a noua ediţie a Raliului Internaţional de Hard Enduro „Red Bull Romaniacs”. Peste 180 de concurenţi din 35 de ţări de pe toate continentele se vor întrece la Sibiu, arătându-şi măiestria în sportul pe motocicletă.

Orgile Sibiului este un proiect inedit ce va avea loc în 16 iunie şi aşteaptă publicul să participe la un tur de vizitare a unui patrimoniu baroc unic în bisericile din Sibiu. Bisericile evanghelice, catolice şi reformate din Sibiu găzduiesc cele treisprezece orgi care reprezintă un tezaur instrumental aproape necunoscut. Cei care vor participa la acest tur inedit al bisericilor sibiene vor avea ocazia să vadă atât cea mai mare orgă cât şi cea mai mică orgă din Transilvania.

Concerte Estivale – Zilele Muzicale Româno Americane. În perioada 18-29 iunie va avea loc cea de a IX a ediţie a acestui eveniment care îşi propune realizarea pe perioada verii a unei serii de concerte speciale cu participare internaţională.

În diferite locaţii din oraş vor fi prezentate lucrări muzicale din repertoriul clasic (muzică barocă, valsuri, uverturi), dar şi lucrări inedite (muzică de film, rock simfonic, pop, muzică de divertisment) din creaţia compozitorilor români şi străini.

Transilvania Tatoo Expo se va desfăşura în perioada 22-24 iunie la Sibiu, unde artişti consacraţi din întreaga lume vin an de an  să promoveze tatuajul ca artă. Tema ediţiei din acest an este „Update by Rock”, evenimentul oferind publicului spectator o serie de activităţi conexe concursurilor de tatuaje, care vor aduce în actualitate trecutul baroc al oraşului. De asemenea, vor fi prezentate filme documentare, informaţii şi spectacole despre stilul Maori, una dintre cele mai vechi tehnici de realizare a unui tatuaj.

Feeric Fashion Days - Baroque, ajuns la cea de a cincea ediţie, va avea loc în perioada 27-30 iunie, la Sibiu. Timp de patru zile festivalul se va derula în Piaţa Mică şi în alte opt locaţii din oraş şi va cuprinde prezentări de modă, expoziţii, seminarii, o piesă de teatru, conferinţe, lansări de carte şi workshopuri. Multe dintre colecţiile prezentate vor fi de inspiraţie barocă, iar spaţiile şi evenimentele propuse vor veni să susţină aceeaşi temă. În cadrul festivalului vor fi prezentaţi cei mai mari designeri români, dar pe lângă aceştia vor participa şi designeri din Italia, Germania, Moldova şi Marea Britanie.

În 29 şi 30 iunie va avea loc un eveniment dedicate muzicii corale: Barocul Muzical – o prezenţă vie în contemporaneitate. Concertele vor avea loc în Biserica Romano-Catolică, în sala de expoziţii a Primăriei Sibiu, în Muzeul Astra şi în Biserica Evanghelică din Cisnădie.

Supramarionete muzicale este un proiect realizat de Asociaţia Sibiu 1191 cu sprijinul Teatrului de Balet Sibiu şi se va desfăşura în perioada 30 iunie - 26 iulie. Acest eveniment va avea loc în Piaţa Mare care va fi animată de muzică barocă, dans, decoruri şi costume uriaşe.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite