Sibiu: Peste 52.000 de sibieni vor primi făină şi zahăr de la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Peste 52.000 de sibieni vor primi făină şi zahăr de la Uniunea Europeană
Sibiu: Peste 52.000 de sibieni vor primi făină şi zahăr de la Uniunea Europeană

Numărul beneficiarilor este dublu faţă de anul trecut şi fiecare sibian din categoriile defavorizate urmează să primească 15 kilograme de făină şi patru de zahăr.

Peste 52.000 de sibieni nevoiaşi vor primi anul acesta făină şi zahăr de la Uniunea Europeană. Acţiunea este coordonată de Consiliul Judeţean Sibiu, urmând ca prima transă de produse alimentare să ajungă în 15 septembrie.
Anul acesta, pentru judeţul Sibiu au fost alocate peste 800 de tone de făină şi 200 de tone de zahăr din stocurile de intervenţiei ale Comisiei Europene, care vor fi repartizate egal tuturor persoanelor cu venituri reduse.  „În total, am primit 808,4 tone de făină şi 233,28 de tone de zahăr, urmând ca fiecare persoană din judeţ care se află pe lista noastră să primescă patru kilograme de zahăr şi 15 de făină. Primele ajutoare, respectiv pachetele de zahăr, vor ajunge la jumătatea lunii, iar făina va veni începând din 21 octombrie”, ne-a spus Claudiu Stupar, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Sibiu.
Ajutoarele alimentare vor ajunge anul acesta la persoanele care beneficiază de ajutor social, la şomerii care primesc indemnizaţie, la pensionarii din sistemul public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se află sub 400 de lei pe lună şi la persoanele cu handicap grav şi accentuat sau copiii şi adulţii neinstituţionalizaţi.

Numărul beneficiarilor s-a dublat
Potrivit reprezentantului Consiliului Judeţean, numărul persoanelor care se încadrează pentru a primi aceste ajutoare este aproape dublu faţă de anul trecut. „Din datele pe care le avem, anul trecut au primit aceste ajutoare aproximativ 27.000 de sibieni. Numărul lor a ajuns anul acesta la 52.570, ceea ce înseamnă 12,42% din populaţia totală a judeţului. Dintre aceştia, 12.662 sunt doar din municipiul Sibiu. Creşterea este determinată atât de numărul tot mai mare al şomerilor din judeţ, cât şi de faptul că aceste ajutoare s-au acordat anul trecut doar pentru două dintre cele patru categorii, respectiv pensionarii şi beneficiarii ajutorului social”, a complpetat Caludiu Stupar.
Consiliul Judeţean a închiriat anul acesta un depozit în care va depozita alimentele pentru beneficiarii din municipiul Sibiu, urmând ca ajutoarele pentru locuitorii celorlalte localităţi şi ajungă la fiecare Primărie, de unde vor fi redistribuite.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite