Erica Scherer: „Eu sunt pentru pacient, nu el pentru mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erica Scherer
Erica Scherer

Erica este asistentă principală de farmacie de 41 de ani. De trei ani s-a pensionat, dar continuă să lucreze pentru că iubeşte ceea ce face.



Erica provine dintr-o familie de saşi. Jocul şi visul său din copilărie, acela de a scrie reţete, s-a împlinit oarecum. „Când eram mică lumea mă întreba, în timp ce mă jucam, ce fac. Mereu le spuneam că scriu reţete. Asta şi făceam. Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu reţetele şi tocmai de aceea am ales farmacia. Am simţit mereu o chemare iar scopul meu în viaţă a fost acela de a ajuta oamenii. Un lait motiv, dacă vrei a fost: Eu sunt pentru pacient, nu el pentru mine”, spune Erica Scherer. Spune că asistentă medicală nu ar fi putut fi niciodată, tocmai din cauza firii sale miloase. „Pansez orice rană, dar ace nu pot vedea. Nu pot pune perfuzii sau face injecţii. Nu pot băga acul”, spune asistenta de farmacie.


În farmacie din 1969
Erica şi-a petrecut ani buni din viaţă în farmacie. Din 1990 însă s-a angajat la farmacia Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. „Până în 1990 am lucrat la Farmacia 23 şi 24 din Sibiu. Apoi am venit la Spital. Din 1990 au început să vină donaţii de medicamente din Germania, Italia, Franţa, şi era nevoie de cineva care să cunoască limba. Eu ştiam germană, în engelză mă descurc cât de cât şi am rămas aici”, spune Erica Scherer.

Erica este şi membru în comitetul bisericesc al Bisericii Evanghelice din Sibiu, prin intermediul căruia aduce donaţii, în medicamente, extrem de consistente pentru Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. „Sunt diverşi oameni devotaţi bisericii care trimit tot felul de medicamente. Pentru cardiaci, viroze, pentru stomac, boli interne şi multe altele. Sunt medicamente diverse care vin de la ei. Lunar în spital aducem donaţii de medicamente în valoare de 7-10 mii de lei noi. De aici ele ajung pe secţiile spitalului, dar sunt şi cazuri de pensionari sau cazuri sociale, oamnei cu probleme cărora le dăm medicamente”, spune asistenta. Erica s-a pensionat acum 3 ani, dar spune că nu vrea să renunţe la jobul ei. „La 58 de ani m-am pensionat. În 2007. Dar am continuat să lucrez, cu contract de colaborare, pentru că îmi place foarte mult. Câtă vreme voi fi sănătoasă, voi continua să lucrez. Şi cred că va fi mult timp de acum înainte, Eu sunt o fire extrem de optimistă şi sunt sigură că îmi va fi greu să mă las”, spune Erica.
Deşi s-a născut în familie de saşi, iar sora ei a plecat în Germania, definitiv, Erica spune că
 nu s-a gândit niciodată să plece în străinătate mai mult decât pentru două săptămâni. „Nici eu nici soţul meu nu am fost adepţii plecării. Am casa părintească în care locuiesc şi mă simt bine aici. Nu am simţit nevoia să plec iar soţul meu a trăit pentru locul său de muncă aşa că nu am simţit nevoia să plecăm niciodată. Mergem doar în vizite sau vin ei aici şi cam atât. Şi sora mea când vine spune că se simte extrem de bine în România şi mereu vine cu mult drag.”, spune Erica Scherer.

Profil:
Născută:18 septembrie 1949, Sibiu
Studii: Şcoala de Tehnică Sanitară, secţia Farmacie
Familie: căsătorită, o fiică

Cei îi place:

Erica iubeşte să asculte muzică, în general simfonică. O adoră, poate tocmai pentru că în copilărie a cânmtat la pian. De asemenea, în timpul liber croşetează, coase sau tricotează. Şi lucrul în grădină îi place enorm de mult.

Ce nu îi place:
Erica spune că îi place extrem de mult viaţa, e o fire optimistă şi că nu există lucururi care să nu îi placă. Crede că mereu există variante iar din două rele, sigur una e mai puţin rea.


Întrebări şi răspunsuri:

Înainte de 1989, existau probleme cu medicamentele?

Probleme mereu au fost. Şi înainte şi după 1989. Eu din 1969 aud acelaşi lucru, că nu sunt medicamente, pentru că nu sunt bani. Unde nu sunt bani evident că sunt probleme. Fără bani nu se poate face nimic.

Se vorbeşte că pacienţii români sunt cei mai prost informaţi. A cui e vina?
Aşa este. Vina cred că este a sistemului. Nu doar a medicilor sau a pacienţilor. Trebuie cu toţii să facem câte ceva  pentru a nu ne mai confrunta cu această lipsă de comunicare. Practic de aici pleacă totul.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite