Elevul perfect învaţă pentru el şi pentru viaţă, nu pentru note

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Vlăduţ, elev al Şcolii nr. 6 din Sibiu, a reuşit performanţă de a termina ciclul gimnazial cu nota zece pe linie.

CITEŞTE ŞI:

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2011 în judeţul Sibiu: 88 la sută promovabilitate la română şi 61 la sută la matematică

Gabriel Vlăduţ este un băiat timid şi respectuos, dar de o inteligenţă aparte. Este pasionat de ştiinţele exacte şi faptul că a reuşit să termine clasa a VIII-a cu nota zece pe linie păleşte în faţa performanţei de a învăţa o mulţime de lucruri utile, care-l vor ajuta mai apoi în viaţă. Este drept, a participat şi la olimpiadele şcolare, de la fazele locale până la cele naţionale la chimie, matematică sau fizică, însă rezultale obţinute acolo nu contează la fel de mult cât contează bucuria experimentelor reuşite acasă sau la şcoală. Gabriel Vlăduţ a ştiut să înveţe, nu să tocească.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU O GALERIE FOTO CU GABRIEL

Am învăţat foarte multe folositoare, pentru viaţa de zi cu zi. Ştiaţi că sâmburii de migdale conţin mercur? Sau faptul că sarea iodată conţine un antiaglomerant numit E535 care nu-i prea sănătos pentru organism? Eu prefer sarea naturală. Un alt lucru util - apa minerală. Ea conţine mai multe substanţe chimice decât apa plată dar are şi acel CO2 - dioxid de carbon - care în timp poate mânca din oase”, spune Gabriel Vlăduţ, de 15 ani.

Pregătire de un an

Pentru examenul de Evaluare Naţională Gabriel spune că a început pregătirile încă de acum un an. De fapt, dascălii de la clasă au fost cei care „i-au tot bătut la cap” cu acest examen, tocmai din primul semestru. Aşa se face că în cele din urmă examenul nu a mai fost foarte greu. „La limba română mi s-a părut destul de uşor, iar la matematică totul a fost destul de simplu, cu excepţia unui singur subiect. Dacă vă uitaţi la note o să observaţi că sunt ori mari, ori mai micuţe, nu prea există note intermediare pentru că subiectul a fost de aşa natură încât ori îl ştiai ori nu. Per total a fost destul de bine pentru că ne-am pregătit tot anul, iar din semestrul II deja am lucrat din culegeri exerciţii exact pe modelul celor din examen”, mai spune Gabriel.
Eroul nostru a terminat clasa a VIII-a la Şcoala nr. 6 din Sibiu, recunoscută în oraş pentru performanţele elevilor ei. Numai în 2011 şcoala a avut patru elevi premiaţi în fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Iar la Evaluarea Naţională s-a situat între primele din Sibiu, în baza rezultatelor obţinute de elevi.

„La liceu cred că voi opta pentru Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Gabriel Vlăduţ

Citiţi mai multe mâine dimineaţă în Adevărul de Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite