Elevii sibieni au strâns peste un milion de absenţe, într-un semestru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai chiulangii dintre elevi sunt liceeni, fiecare dintre aceştia acumulând, în medie, 39 de absenţe.Reprezentanţii Inspectoratului sunt însă îngrijoraţi de faptul că mai bine de jumătate dintre absenţele înregistrate de elevii sibieni sunt, însă, motivate.

CITIŢI ŞI

La Sibiu, se vând etnobotanice de aproape 2.000 de euro pe zi

Statisticile Inspectopratului Şcolar după primul semestru arată că elevii mai mult chiulesc, decât să meargă la ore. Topul şcolilor cu cei mai chiulangii elevi este condus de Colegiul Tehnic „Independenţa“, elevii acumulând peste 48.000 de absenţe.

„ Pe de o parte, este normal să fie aşa, pentru că suntem şi cea mai mare unitate şcolară din judeţ, cu peste 1.800 de elevi. Ce-i drept, absenţele sunt foarte multe, dar, fiind un liceu tehnic, vă daţi seama că aici nu vin cei mai buni elevi, iar asta se reflectă şi în numărul absenţelor. Iar pe elevi nu-i mai sperie nimic, nici notele scăzute la purtare, nici faptul că-i lăsăm repetenţi “, ne-a spus Mirela Hanea, directoarea unităţii.

Grupul  Şcolar „Carol I“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară  „Terezianum“ completează topul, în ambele cazuri, fiind înregistrate peste 40.000 de absenţe.

Liceeni, campioni la absenţe

În total,elevii sibieni au strâns 1.098.021 de absenţe, campioni fiind, de departe, liceenii. „Elevii din licee şi şcoli profesionale au acumulat un total de 666.027 de absenţe, ceea ce înseamnă o medie de 39,33 de  absenţe, pentru fiecare elev“, a precizat Constantin Gorun, inspector şcolar general, completând că ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că mai bine de jumătate din totalul absenţelor au fost motivate.

„Avem, în total, 605.461 de absenţe motivate şi cred că vinovaţi sunt medicii care acordă acele scutiri“, a completat Gorun. În judeţul Sibiu învaţă peste 62.000 de elevi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite