Sibiu: Elevii sibieni îşi vând hainele şi jucăriile la bazar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Elevii sibieni îşi vând hainele şi jucăriile la bazar
Sibiu: Elevii sibieni îşi vând hainele şi jucăriile la bazar

Zeci de copii de la diferite şcoli din Sibiu s-au strâns în această dimineaţă în curtea Librăriei Erasmus, acolo unde a fost organizat un bazar inedit. Micuţii au avut ocazia să îşi vândă hainele care le-au rămas mici, dar şi jucăriile sau cărţile pe care nu le mai folosesc altor copii care nu au posibilitatea să îşi cumpere produse noi.

Acţiunea, foarte populară în Germania, i-a inspirat pe reprezentanţii librăriei, care vor să o transorme într-o tradiţie şi la Sibiu. „Şi eu am trei copii, care au foarte multe haine şi jucării pe care nu le mai folosesc. Am văzut că în Germania se organizează de câte două, trei ori pe an şi are foarte mare succes. Dacă totul iese bine astăzi, sperăm să repetăm evenimetul  şi anul viitor şi chiar să îl transformăm într-o tradiţie“, ne-a spus Jens Kielhorm, organizatorul evenimentului.

Încântaţi de acţiune

Copiii care au luat parte la bazar, dar şi părinţii acestora, s-au arătat foarte încântaţi de eveniment şi spun că ideea este binevenită, atât pentru cei care vând, cât şi pentru cei care nu au posibilitatea să îşi cumpere lucruri noi. „ Oricum, hăinuţele rămăseseră mici şi noi nu le mai puteam folosi, cu toate că arată foarte bine.  Mi se pare o idee extraordinară tocmai pentru că putem să le oferim alor copilaşi. Oricine va dori, îşi va putea achiziţiona unul din produsele noastre, pe care vor oferi atât cât va dori, pentru că nu avem preţuri fixe. Totul se negociază“, ne-a spus Corina Şandor, care şi-a însoţit fetiţa de 9 ani la târg.
Pe de altă parte, copiii au spus că vor folosi banii strânşi pentru a-şi cumpăra lucruri noi. „Am mai fost în Germania la un astfel de bazar şi mi-a plăcut foarte mult, tocmai de aceea m-am hotărât să vin şi aici. Chiar dacă îmi pare rău de unele dintre haine, am decis să le vând, pentru că mie mi-au rămas mici.  Nu ştiu ce o să fac cu banii pe care îi voi strânge, probabil îmi voi cumpăra altceva“,ne-a spus Cristiana Fântână, în vârstă de 9 ani.

Bazarul se va încheia la ora 15.00.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite