Visarion Răşinăreanul, acum Bălţat de Tulcea, a fost jefuit de 100.000 de lei cât se afla la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Niculescu din Târgu Mureş va sta 29 de zile după gratii pentru că în noaptea de 2 spre 3 mai 2011 a intrat în casa episcopului de Tulcea, Visarion Bălţat, fost Răşinăreanul, şi a furat produse în valoare de 100.000 de lei. Acesta a acţionat împreună cu un complice, despre care nu se ştie încă unde se află.

În timp ce hoţii îi prădau casa, Episcopul Visarion era la Sibiu, acolo unde participa la o serie de manifestări dedicate culturii nord-dobrogene, fiind invitat de Biblioteca Judeţeană Astra din Sibiu.

În noaptea de 2 spre 3 mai 2011, Vasile, împreună cu o altă persoană a intrat în casa episcopului Visarion Bălţat, a forţat yala, a spart butucul şi a furat din locuinţă bani şi bunuri, prejudiciul ridicându-se la 100.000 de lei. Cei doi furaseră medalii de aur, de argint şi alte produse de cult extrem de valoroase. Bunurile nu au fost recuperate.



Bărbatul a fost reţinut pentru infracţiunea de furt calificat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea l-a propus pentru arest preventiv, iar magistraţii tulceni au admis cererea parchetului.  Hoţul care a furat din casa mai marelui bisericii tulcene va sta după gratii până pe data de 22 iunie inclusiv.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite