EXCLUSIV - Bolizi de lux de sute de mii de euro, în parcul de maşini confiscate al IPJ Sibiu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre maşini au fost ridicate de la trei dintre membrii temutului clan Lenis. Cea mai scumpă dintre maşinile aflate în custodia Poliţiei Sibiu este un Porsche Cayenne iar cea mai veche, un Oltcit indisponibilizat în 2002.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU MAŞINILE CONFISCATE LA SIBIU!

CITIŢI ŞI:

Sute de mii de lei pentru paza maşinilor ridicate din Sibiu

Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

Mitsubishi deschide reprezentanţă la Sibiu

Aproximativ 100.000 de euro la preţ de catalog, valorează cea mai scumpă din cele 30 de maşini confiscate, aflate în prezent în custodia Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu.

Este vorba despre un Porsche Cayenne, maşină care figura ca fiind furată în Germania şi care a fost găsită la Sibiu.

În prezent, dosarul este în lucru la poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale.

image

Zeci de mii de euro valorează şi maşinile indisponibilizate de poliţiştii de la Crimă Organizată, în diverse dosare instrumentate de către aceştia. Patru astfel de maşini au fost ridicate de la trei dintre membrii temutului clan Lenis, una din cele mai mari grupări de crimă organizată destructurate la Sibiu.

image

Membrii grupării au fost reţinuţi în 2009 pentru mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, violare de domiciliu, ameninţare, lovire şi alte violenţe, vătămarea corporală, lipsire de libertate, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, purtare abuzivă şi tâlhărie.

Limuzine luxoase

De la unul din liderii grupării, poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat două maşini. Este vorba despre un BMW seria 5 argintiu, a cărui valoare începe de la 50.000 de euro, şi un Jeep Montanier înmatriculat în Statele Unite.

image
image

Alţi doi membrii ai clanului Lenis au rămas de asemenea fără două maşini de lux, respectiv un Audi A 6 şi un BMW seria 5 negru, ambele cu valori pornind de la 50.000 de euro. Tot poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat şi diferite autoturisme sau autocamioane de la persoane care înşelau firmele de leasing, acestea fiind ulterior restituite proprietarilor de drept.

image

„Toate maşinile au fost ridicate de noi în vederea indisponibilizării fie pentru recuperarea prejudiciilor fie pentru restituirea către proprietarii de drept”, explică subcomisarul Sebastian Veştemean, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu. În cazul grupării Lenis, prejudiciile din dosar se apropie de 300.000 de euro. Cele mai scumpe maşini ridicate de poliţiştii sibieni de la Crimă Organizată, de-a lungul timpului, au fost un Maybach şi un Masseratii Quattroporte.

image

CITAT:

„Toate maşinile au fost ridicate de noi în vederea indisponibilizării fie pentru recuperarea prejudiciilor fie pentru restituirea către proprietarii de drept” - subcomisar Sebastian Veştemean, SCCO Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite