EXCLUSIV Liderul "Grupării Potra" a primit închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT: Foto Arhivă
DIICOT: Foto Arhivă

Tribunalul Sibiu s-a pronunţat astăzi în dosarul în care erau cercetaţi Horaţiu Potra şi alţi şase bărbaţi. Doar trei dintre inculpaţi au primit pedepse cu executare.

CITIŢI ŞI:

Şase membri din gruparea medieşeană a lui Potra, după gratii

VIDEO - DIICOT a destructurat în Mediaş o grupare mafiotă. Arsenal de sute de proiectile şi droguri găsite la decinderi

Horaţiu Potra a fost achitat pentru trafic de droguri, şi a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu „suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani şi 8 luni care constituie termen de încercare”.

Florin Câmpean a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare, plus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale, pentru „comiterea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc”.

Alexandru Chisăliţă a primit 3 ani şi 2 luni închisoare plus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale, pentru „comiterea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc”.

Mihai Szasz a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare plus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale, pentru „comiterea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc”.

Vasile Vătavu a primit 3 ani închisoare, pentru trafic de droguri de risc, plus 2 ani interzicerea unor drepturi, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 6 ani

Ilie Vasile Lulciuc a primit 2 ani şi 5 luni de închisoare, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi 3 ani pentru punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului ilicit de droguri, rămânând pedeapsa cea mai mare, de 3 ani, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 7 ani

Loius Lorant Virca
a primit 2 ani şi 10 luni pentru trafic de droguri de risc, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 6 ani.  

Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT pot face apel.

Grupare care funcţiona „după principiile unei structuri paramilitare”


Potrivit unui comunicat al DIICOT, „in cursul anului 2010, inculpaţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante. Plantele de cannabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, jud. Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul P.H., cu dublă cetăţenie, română şi franceză.
În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului.

La data de  29.09.2010, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare, în localităţile Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), ocazie cu care s-au ridicat haşiş, 1 kg de cannabis, instrumente de cântărire şi porţionare si o instalaţie artizanală pentru creştere artificială. Au mai fost găsite şi ridicate 1 pistol model USP si 1 pistol marca ERMA- WERKE model EP 552, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător, 2 pistoale cu aer comprimat, 1 revolver SMITH ^ WESSON, 1 pistol cu bile de cauciuc, 2 grenade defensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, 1 cutie cu 111 alice, 1 făclie pirotehnică cu lumină roşie si 2 cutii cu câte 500 proiectile din aluminiu.

La perchezitii s-au mai găsit  6 bastoane telescopice, 1 detector de metale, 2 teleobiective marca KENON ULTRASONIC, 3 staţii de emisie recepţie, 3 binocluri militare, 2 telescoape, 1 dispozitiv de supraveghere marca FULLY COATED OPTICS, 1 baston cu electroşocuri, 1 dispozitiv cu electroşocuri, 1 dispozitiv electric cu ultraviolete. Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm,  1 sabie tip KATANA având lama de 50 cm,  4 săbii cu mâner de lemn,  6 spade,  1 macetă, 1 bardă, 1 girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj,  cătuşe, cagule, precum şi sume de bani in lei şi valută.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că această grupare infracţională era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare”.

"Arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist"

Anul trecut, şeful BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu declara, imediat după eliberarea din arest preventiv a unora dintre membrii grupării, că armele găsite la ei "sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist". "Din activităţile pe care le-am desfăşurat am stabilit că liderul grupării îşi antrena oamenii în zone din apropierea municipiului Sibiu şi Mediaş, în păduri, efectiv făceau trageri cu armamentul, făceau instruiri de luptă corp la corp, instruiri de supravieţuire în condiţii deosebite, se deplasau în acest sens cu maşini de teren, chiar organizaseră un soi de tabără militară la o fermă pe care o deţinea liderul grupării infracţionale. Toate armele pe care le-am găsit, mai ales armele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist. Interesant este şi faptul că la mai multe locaţii ale inculpaţilor au fost găsite raniţe pregătite cu tot echipamentul necesar, inclusiv cagule, arme albe, sprayuri iritant lacrimogene sau paralizante, schimburi de haine şi subţiri şi groase pentru anotimp rece, truse medicale, tot ce are nevoie o persoană antrenată să supravieţuiască într-un mediu ostil", a declarat anul trecut la Sibiu comisarul Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite