EBA, la braţ cu regele Cioabă, la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EBA  a participat la Plenara Adunării Delegaţilor la Forumul European al Romilor şi Nomazilor găzduită de Consiliul Europei din Strasbourg, alături de Florin Cioabă. Asta, după ce, autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, i-a mulţumit Elenei Băsescu, pentru sprijinul pe care îl oferă romilor, cu ocazia ultimei vizite a europarlamentarului la Sibiu.  

Elena Băsescu a participat la Plenara Adunării Delegaţilor la Forumul European al Romilor şi Nomazilor găzduită de Consiliul Europei din Strasbourg. Alături de ea a participat şi regele Florin Cioabă. 

În acest cadru a avut loc o ceremonie comemorativă a romilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Holocaustului în perioada 1942-1945.  „Doresc să vă mulţumesc pentru invitaţia făcută de a fi prezentă astăzi aici, alături de dumneavoastră. Ca membru al Parlamentului European şi ca cetăţean român, am fost preocupată întotdeauna de problemele cu care dumneavoastră vă confruntaţi“, a spus Elena Băsescu.
 
În cadul întrunirii, europarlamentarul a mai susţinut faptul având cea mai mare minoritate de etnie romă, de aproximativ 1,5 milioane, România a promovat încă din 2007 necesitatea unei Strategii Europene pentru incluziunea romilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite