După japonezi a venit rândul coreenilor. Schimb de voluntari între Sibiu şi Seoul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Piaţa Mare, trupa Voala Project (Spania/Argentina) a susţinut un impresionant spectacol de acrobaţie  aeriană, intitulat „În ape“
În Piaţa Mare, trupa Voala Project (Spania/Argentina) a susţinut un impresionant spectacol de acrobaţie aeriană, intitulat „În ape“

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) îşi extinde programul de voluntariat printr-un proiect internaţional derulat în parteneriat cu Seoul Performing Arts Festival (SPAF), cel mai important festival de artele spectacolului din Republica Coreea de Sud.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DE LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU

Cu o tradiţie puternică în domeniul voluntariatului, FITS oferă un program unic la noi în ţară prin care tinerii au posibilitatea de a se forma în managementul evenimentelor culturale. În fiecare an, la Sibiu sunt selecţionaţi între 150 şi 200 de voluntari implicaţi direct în organizarea evenimentelor din cadrul festivalului. Dimensiunea internaţională a programului a fost conturată în 2007 cu sprijinul Fundaţiei EU JAPAN FEST prin intermediul căreia cincisprezece voluntari japonezi sunt invitaţi anual la Sibiu pentru o perioada de o lună de zile.

Programul de voluntariat derulat în parteneriat cu SPAF este unul bilateral şi presupune un schimb de voluntari între Sibiu şi Seoul. Festivalul gazdă va asigura cazarea, transportul local şi alocaţia de masă a voluntarului în stagiu, iar festivalul de origine al voluntarului va acoperi cheltuielile legate de transportul internaţional. Cosmin Mira (29 ani) este primul voluntar sibian care va călători în Coreea, deplasarea acestuia fiind susţinută de KLM şi Transelectrica. Tânărul voluntar se va afla în Seoul în perioada 4 - 31 august, unde va avea şansa să se familiarizeze cu metodele de lucru şi programele implementate pentru dezvoltarea urbană prin cultură şi cu implicaţiile acestora la nivel social şi economic în capitala sud coreeană. Primii voluntari sud coreeni vor sosi în România în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 mai - 3 iunie 2012.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite