Dumitrel Apetrei a reprezentat Sibiul în teatrul de operaţiuni din Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul Dumitrel Apetrei în Kosovo - FOTO: ARHIVĂ PERSONALĂ
Plutonierul Dumitrel Apetrei în Kosovo - FOTO: ARHIVĂ PERSONALĂ

Din decembrie anul trecut şi până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, plutonierul Dumitrel Apetrei a reprezentat cu succes jandarmeria sibiană în teatrul de operaţiuni din Kosovo.

CITIŢI ŞI:

Cotizo Draia luptă zi de zi să salveze vieţi

Adrian David și-a transformat dragostea pentru munte în meserie

Plutonierul Dumitrel Apetrei lucrează de şase ani în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, iar din decembrie anul trecut şi până în luna iunie a acestui an a răspuns celei mai mari provocări profesionale de până acum, şi a reprezentat Jandarmeria sibiană în teatrul de operaţiuni din Kosovo.

A decis că vrea să urmeze o carieră în jandarmeie după ce, timp de un an de zile, şi-a satisfăcut stagiul militar obligatoriu la Direcţia Generală de Jandarmi a municipiului Bucureşti. „Şi eu am ales meseria asta, şi ea m-a ales pe mine”, spune zâmbind plutonierul Apetrei, care spune că tot în cursul stagiului militar a avut şi primele contacte cu oameni care au luat parte la misiuni internaţionale. „Am povestit atunci cu oameni care au mers, şi mi se părea ceva ieşit din comun”, îşi aminteşte Dumitrel Apetrei.

Până să plece a Kosovo, a trecut însă de foarte multe testări, de la examen psihologic, medical şi test de limbă străină până la trageri şi probe tactice. A făcut apoi un stagiu de o lună la Bucureşti, urmat de alte două examene complexe, unul de ieşire din stagiu şi altul de plecare.

CITIȚI POVESTEA COMPLETĂ A PLUTONIERULUI MÂINE, ÎN ADEVĂRUL DE TRANSILVANIA

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite