Dragobetele la sat: bal la căminul cultural şi karaoke la discotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primaria Sadu şi Asociaţia Culturală ”Samuil Micu Clein” organizează primul Bal de Dragobete, vineri, 25 februarie 2011, de la ora 20:00, la Căminul Cultural din Sadu.

CITEŞTE ŞI:

Super concert Antract de Dragobete la Sibiu

Concert simfonic la Sala Thalia din Sibiu, în această seară

Balul de Dragobete de la Sadu va începe cu un carnaval în timpul căruia vor avea loc concursuri şi vor fi premiate cele mai originale, frumoase sau inedite măşti şi costume, va continua cu karaoke şi se va încheia cu o discoteca. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Data aleasă este legată de Sărbătoarea de Dragobete, pe 24 februarie, pentru păstrarea unei tradiţii româneşti care, deşi apare menţionată în documente doar din secolul al XIX-lea și este mai des întâlnită în jumătatea de sud a României, face parte din zestrea culturală naţională.

În acelaşi timp Dragobetele este promovat tot mai des ca o reacţie la mult prea comercialul şi importatul ”Saint Valentine”.

Evenimentul reprezintă prima acţiune a nou înfiinţatei asociaţii culturale ce are ca scopuri principale întărirea democraţiei în România prin stimularea participării civico-culturale și implicarea cetăţenilor în elaborarea deciziilor şi politicilor publice culturale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite