Două medalii de aur pentru ULBS, la salonul mondial de invenţii de la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe langa cele doua medalii, ULBS a primit si premiul special al delegatiei din Hong Kong
Pe langa cele doua medalii, ULBS a primit si premiul special al delegatiei din Hong Kong

Universitatea “ Lucian Blaga” din Sibiu a obținut două medalii de AUR și Premiul Special al delegației din Hong Kong pentru invențiile prezentate la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva.

Cele două invenții prezentate de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu au fost "Celulă fotovoltaică reversibilă cu halogen" avându-i ca autori pe Constantin Oprean, Aurel Mihail Țîțu, Ion Mărginean, Claudiu Isarie și Alexandru-Marcel Moldovan și "Turbina hidroelectrică desfășurată liniar pe firul apelor curgătoare", realizată de Aurel Mihail Țîțu, Constantin Oprean, Ion Mărginean, Alexandru Marcel Moldovan și Adrian Predescu-Bogorin.

“Invențiile au fost înscrise la Clasa V Energie, o clasă în care concurența este acerbă, intrând în competiție 23 de țări cu invenții din domeniului protecției mediului și al energiei alternative.

Juriul, format din 85 de experți internaționali, a revenit în mod constant la standul Universității “Lucian Blaga”, acordând în încheierea Salonului câte o medalie de aur pentru fiecare dintre cele două invenții sibiene”, spune Daliana Drăguţescu, purtător de cuvânt al ULBS.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite