Două maşini au fost sparte în parcarea unor hipermarketuri, în plină zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagubele sunt însemnate, hoţii plecând cu 3.000 de euro, 1.200 de lei şi două laptopuri.

Citiţi şi:

Un băiat de 14 ani a spart o maşină,la Agnita

Cinci hoţi şi-au abandonat „captura”,după ce au constatat că au fost filmaţi

Una dintre maşini a fost spartă în parcarea de la Real iar cealaltă, în parcarea din faţa magazinului Obi. Hoţii au spart geamurile şi au luat din interiorul autoturismelor 3.000 de euro, 1.200 de lei şi două laptopuri.
 
Pentru a nu deveni victimă a hoţilor din autoturisme, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă:

Să nu parcaţi la întâmplare. Căutaţi un loc bine iluminat, supravegheat  şi  suficient frecventat. Nu lăsaţi niciodată motorul pornit şi autoturismul nesupravegheat şi deschis când îl părăsiţi, chiar şi pentru câteva momente ( pentru a verifica o pană de cauciuc, pentru a plăti la benzinărie etc.).
Nu lăsaţi în maşină, la vedere,  bunuri, aparatura electronică, bani, cărţi de credit, ordine de plată, etc. Obiceiul de a lăsa bunuri la vedere, atrage, de regulă, atenţia.

Răsuciţi bine cheia în contact şi blocaţi volanul, până se înţepeneşte. Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord. Montaţi un sistem de alarmă antifurt sau un sistem de poziţionare globală (GPS). Nu uitaţi geamul, portbagajul sau portiera deschisă când părăsiţi autoturismul. Nu lăsaţi în maşină actul de înmatriculare al autoturismului şi nu împrumutaţi maşina persoanelor în care nu aveţi deplină încredere.

Montaţi un întrerupător electric general într-un loc ascuns care să nu permită pornirea autoturismului. Verificaţi dacă sistemul de închidere a uşilor funcţionează bine. Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă.
Dacă v-a dispărut buşonul rezervorului de combustibil, schimbaţi toate încuietorile   (poate fi folosit pentru  confecţionarea unei dubluri).

Păstraţi într-un loc sigur, un bilet cu datele maşinii. În caz de furt veţi putea dovedi cu uşurinţă că maşina vă aparţine. Cu toţii ştim că asigurarea CASCO este opţională dar şi foarte necesară - asigurându-vă maşina contra furtului, vă asiguraţi liniştea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite