Două magazine „de vise“, amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 330 de plicuri plante etnobotanice, au fost oprite de la comercializare de inspectorii OPC Sibiu. Totul în urma controlului săptămânat efectuat în magazinele de gen de reprezentantii Protecţiei Consumatorilor, alături de poliţişti, jandarmi si inspectori de la garda financiara. Administratorul societăţii a primit o amendă de 5000 de lei.

Directorul OPC Sibiu, Ioan Băra, a anunţat că, joi noaptea, s-a efectuat un nou control la două dintre magazinele din municipiul Sibiu, care comercializează produse etnobotanice, la amândouă fiind descoperite deficienţe.

„La prima unitate verificată au fost descoperite patru produse halucinogene care nu aveau traducere în limba română. Tot stocul din acele produse, un număr total de 337 de plicuri, a fost oprit de la comercializare. Amenda prevăzută pentru această abatere este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei. Inspectorii au acordat amenda de 5.000 de lei”, a declarat Ioan Băra, în conferinţa de presă.

Potrivit acestuia, la cea de-a doua unitate verificată, inspectorii au constatat că măsurile dispuse la controlul anterior, din data de 3 martie, au fost ignorate de către comerciant.

„La această unitate am găsit scoase la vânzare cele 340 de plicuri de îngrăşământ, fără traducere în limba română, pe care le-am oprit de la comercializare la controlul anterior. Amenda prevăzută pentru nerespectarea măsurilor impuse în urma unui control este cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei. Cred că inspectorii vor stabili ca amendă finală 10.000 de lei pentru acest comerciant”, a mai declarat Ioan Băra.

Potrivit acestuia, cele 340 de pliculeţe de îngrăşământ au fost oprite definitiv de la comercializare.

Reprezentanţi ai mai multor instituţii din Sibiu vor continua controalele la magazinele de etnobotanice din judeţ.

Potrivit statisticilor, în municipiul Sibiu sunt cinci astfel de magazine, iar în municipiul Mediaş unul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite