Sibiu: Două luni până la abonamentul unic în transportul urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Două luni până la abonamentul unic în transportul urban
Sibiu: Două luni până la abonamentul unic în transportul urban

Din 15 noiembrie Tursib reconfigurează traseele şi introduce abonamentul unic. De mâine, Primăria împreună cu societatea de transport în comun Tursib începe campania de informare a sibienilor pentru schimbările radicale care vor avea loc din noiembrie în privinţa traseelor de circulaţie, a biletelor şi a abonamentelor.

După ce şi-a modernizat flota de autobuze şi staţiile principale, Tursib parcurge noua etapă din programul de modernizare conceput împreună cu consultantul străin VCDB Dresda.

Reconfigurarea rutelor Tursib a fost decisă de Primărie în urma analizei studiului de trafic realizat la sfârşitul anului trecut, la care au răspuns 9000 de călători ai  Tursib. Printre concluziile studiului se numără şi aceea că jumătate dintre traseele Tursib au o rentabilitate scăzută.

Autobuzul 5 va ajunge din Valea Aurie până în Ţiglari
Din 15 noiembrie, sibienii vor avea trei trasee principale şi şapte trasee secundare ce vor face legătura între cartierele oraşului şi zonele centrale. Pe lângă acestea vor circula curse regulate care leagă oraşul de zonele industriale. Pe traseele principale, 1, 2 şi 5, autobuzele Tursib vor circula cu o frecvenţă de 10 minute la orele de vârf. Traseul numărul 1 va face legătura între Cimitirul Municipal, centrul Sibiului, cartierul Ştrand, cartierul Terezian şi Viile Sibiului. Traseul numărul 2 va lega cartierul Broscărie, centrul Sibiului şi cartierul Terezian iar traseul numărul 5 va transporta călătorii pe ruta cartier Valea Aurie – centru – Gară – cartier Terezian – cartier Ţiglari.

Mai ieftin şi mai multe călătorii
Reconfigurarea rutelor vine la pachet cu introducerea abonamentul unic. Călătorii vor putea circula cu un singur  abonament unic pe toate traseele Tursib, la preţul standard de 50 de lei pe lună. Vor fi şi abonamente de o zi sau de două săptămâni.

Avantajul abonamentului unic  pentru călători este că vor putea circula cu el pe toate liniile şi costul va fi mai mic. Dacă cu un abonament pe o singură linie puteau fi efectuate teoretic 60 de călătorii pe lună la preţul de 0,7 lei pe călătorie, cu abonamentul unic se pot efectua 180 de călătorii/lună la preţul de 0,28 lei pe călătorie. În timp ce un abonament pe 2 linii costă acum 62 lei, abonamentul unic pentru toate liniile va costa doar 50 de lei

Campanie de informare
Săptămâna care urmează începe şi ampania de informare cu privire la schimbările ce survin în transportul în comun. În 20 de staţii principale vor fi amplasate indicatoare cu noile trasee şi programe de circulaţie care până în 15 noiemrbie vor fi barate cu roşu pentru a arăta că nu au intrat încă în vigoare. Prin  oraş va circula şi un microbuz caravană inscripţionat cu însemnele campaniei, iar personalul Tursib va oferi sibienilor.informaţii şi pliante informative

Cifra: 70.562
Acesta este numărul mediu de călători transportaţi de Tursib într-o zi lucrătoare, potrivit unui studiu comandat de Primărie şi Tursib la începului anului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite