Doi sibieni şi-au pierdut copilul la cules de afine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel de 12 ani din Sebeşul de Jos a dispărut fără urmă pe Valea Lotrioarei, în timp ce părinţii lui culegeau afine. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, jandarmilor şi salvamontiştilor pentru găsirea lui.


O familie din Sebeşul de Jos a urcat pe Valea Lotrioarei, împreună cu copii lor, iar la un momentdat şi-au dat seama că bîiatuld e 12 anui dispăruse. În zadar l-au strigat l-au căutat. S-au decis însă apoi să sunte la 112.


„Efective mărite din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Serviciului Salvamont Sibiu şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, s-au deplasat la faţa locului. Găsirea copilului până la lăsarea întunericului era imperios necesară datorită configuraţiei accidentate şi a suprafeţei întinse de teren montan împădurit“, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu. După ore bune de căutări, în jurul orei 20:30, minorul a fost găsit teafăr şi redat familiei.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă părinţilor, pentru a preveni dispariţia copiilor să îşi supravegheze în permanenţă copilul; să îl înveţe că are voie să plece doar cu permisiunea lor şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine merge; să se asigure că micuţul ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte.


Părinţii mai au un număr de telefon la îndemână pentru a anunţa dispariţia copilului: 116 000. Acest număr european este operaţional 24 de ore din 24, în 10 state membre ale Uniunii Europene: Belgia, Franţa, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Olanda şi România. Un ONG operează acest număr în fiecare ţară menţionată, iar personalul este special instruit să ofere suport părinţilor ai căror copii au dispărut, să culeagă informaţii corecte despre un copil dispărut şi să contacteze autorităţile competente în fiecare caz de dispariţie.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite